понеделник, 20 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2308 прочитания

  Мъск сложи край на отдалечената работа в Twitter

  Служителите трябва да са в офиса „поне 40 часа седмично“, Мъск предупреди за трудни времена пред компанията, които могат да завършат с нейния крах
  11 ноември 2022, 10:38 a+ a- a

  Снимка: Twitter

  Изпълнителният директор на Twitter Илон Мъск изпрати мейл до служителите си в сряда (9 ноември), в който прекратява възможността за работа от дома. Според текста на писмото работещите в Twitter трябва да са в офиса „поне 40 часа седмично“. Той нареди на всички работещи вкомпанията да се явят в офисите на следващия ден. В четвъртък (10 ноември) той свика първата всеобща среща на компанията.

  Мъск предупреди служителите да се подготвят за „предстоящи трудни времена“, които може да завършат с колапса на платформата, ако не могат да намерят нови начини за печелене на пари.

  Служителите, които оцеляха след масовите съкращения миналата седмица, са изправени пред по-тежки условия и нарастваща несигурност относно способността им да поддържат безопасната работа на Twitter, тъй като компанията продължава да губи лидери на високо ниво, отговорни за поверителността на данните, киберсигурността и спазването на разпоредбите.

  Това включва Йоел Рот, ръководител на отдела за доверие и безопасност на Twitter – малко известен преди това изпълнителен директор, който стана публично лице на модерирането на съдържанието в Twitter, след като Мъск пое управлението и който беше похвален от Мъск за защитата на продължаващите усилия на Twitter да се бори с вредната дезинформация и речта на омразата. Изпълнителен директор потвърди оставката на Рот пред колегите си на вътрешно табло за съобщения, цитирано от Асошиейтед прес.

  „Съжалявам, че това е първият ми имейл до цялата компания, но няма начин да захаросам съобщението“, написа Мъск, преди да опише тежкия икономически климат за бизнеси като Twitter, които разчитат почти изцяло на реклама, за да правят пари. „Без значителни приходи от абонаменти, има голям шанс Twitter да не оцелее предстоящия икономически спад“, каза Мъск. „Необходими са ни приблизително половината от приходите ни да бъдат от абонаменти.“

  На срещата на служителите Мъск е казал, че някои „изключителни“ служители могат да поискат освобождаване от заповедта му за връщане в офиса, но други, които не харесват това, могат да напуснат.

  Мъск казал на служителите, че „приоритетът през последните 10 дни“ е бил да се разработи и пусне новата абонаментна услуга на Twitter за $7,99 на месец, която включва синя отметка до името на платените членове. До момента тази отметка беше само за потвърдени акаунти. Проектът на Мъск претърпя нестабилно развитие с атака от новозакупени фалшиви акаунти тази седмица, представящи се за високопоставени фигури като баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс и фармацевтичната компания Eli Lilly, за да публикуват невярна информация или обидни шеги.

  Във втори имейл до служителите Мъск каза, че „абсолютният основен приоритет“ през следващите дни е спирането на „ботове/тролове/спам“, експлоатиращи проверените акаунти. Но в момента в Twitter работят много по-малко хора, които да му помогнат да направи това. Миналата седмица изпълнителен директор каза, че Twitter съкращава приблизително 50% от работната си сила, която наброяваше 7500 по-рано тази година, припомня АР.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  ЕК заплаши да глоби Microsoft заради AI рискове в търсачката Bing
  Брюксел е разтревожен от рисковете от "халюцинации" и разпространението на deepfakes
  преди 11 часа
  БАН: Членството в еврозоната може да се отложи и след 2025
  Инфлацията постепенно ще намалява, но ще бъде по-висока от обичайната през предходното десетилетие
  преди 13 часа
  София Тех Парк ще е домакин на South East European Innovators Challenge
  Инициативата е на алианс от научно-технологични паркове в Югоизточна Европа
  преди 14 часа
  Нови 80 млн. лв. за заплати във висшето образование у нас
  Повишението ще обхване 33 държавни университети