петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2304 прочитания

    Luxoft открива нов софтуерен хъб в София

    200 нови работни места ще бъдат открити до 2 години, екипът ще работи по инфотейнмънт системи за автономни автомобили за един от големите европейски автомобилни производители
    22 декември 2022, 10:00 a+ a- a

    Luxoft обяви началото на работата си по проект за един от големите европейски производители на премиум автомобили. Вече са обявени множество вакантни позиции за софтуерни инженери, които да се присъединят към новосъздадения хъб, работещ по проекта в България.

    Екипът ще се съсредоточи върху разработването на информационно-развлекателни системи (IVI) за автономни автомобили. Стартът на този голям нов проект на българската автомобилна софтуерна сцена беше обявен на събитие в София от Майкъл Динкел, старши вицепрезидент на Luxoft, отговорен за автомобилния сектор в компанията.

    Той сподели, че ще бъдат разкрити до 200 нови работни места в развойния център за автомобилен софтуер в София през следващите 2 години.

    Според него фокусът на работата в България ще са такива ключови компоненти на софтуера в информационно-развлекателните системи като технологиите за актуализации по въздуха, системи за използване на човешката реч, тестване и валидиране.

    На събитието едни от най-добрите IT специалисти на Luxoft в автомобилната индустрия представиха актуалните тенденции в разработката на автомобилен софтуер. Как ще прекарват времето си хората в автомобилите на бъдещето, как ще взаимодействат с информацията и как най-добре ще използват автомобилната инфраструктура през 2025 – бяха само някои от въпросите, на които лекторите посветиха своите презентации.

    С представяне на различните компоненти на инфотеймънт системите, Олег Ступников и Виктория Мартиненко, мениджъри Автомобилни програми в компанията, очертаха по-широката картина на модерното разработване на софтуер в автомобилната индустрия, основано на гъвкавия начин на работа. С любезното съдействие на MGT Auto Performance бе проведена демонстрация на модерна информационно-развлекателна система в автомобилни модели от най-висок клас.

    „Хората в купето ще се нуждаят по-малко от табло, което им показва данни за автомобила като обороти на двигателя, скорост или пък навигация. Тук новите технологии ще ни помогнат да внедрим нови интересни функции в автомобилното табло – например за развлечение и игра с децата, за добавяне на изкуствена реалност в автомобила, изобщо – за нови преживявания, които могат да бъдат получени вътре в автомобила.“, сподели с гостите Ступников при демонстрацията на автомобилния софтуер.

    „Възхитително е, че резултатите от нашата работа са толкова видими - те са всеки ден в движение по пътищата на целия свят.“, каза Виктория Мартиненко, лектор на Auto LoGeek Night.

    Празничната вечер включваше футуристично лазерно шоу, брейкденс битка на сцената, дигитална фото стена и други изненади за гостите.

    Луксофт България вече анонсира свободни позиции за инженери с опит в разработване на софтуерни приложения за автомобилната промишленост. Заложена е и възможността за наемане и обучение на младши специалисти и студенти от специалностите, свързани с информационните технологии.

    Събитието Auto LoGeek Night бе организирано в рамките на програмата Luxoft Technology Series.

    Повече за плановете на компанията в София очаквайте в интервюто на Economy.bg с Майкъл Динкел!

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на LUXOFT BULGARIA EOOD в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 11 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 12 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 14 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк