петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2935 прочитания

  Дискордиа ще инвестира €5 млн. в дигитална трансформация

  Компанията планира да се утвърди като технологичен лидер в транспортно-логистичния сектор
  26 януари 2023, 14:12 a+ a- a

  Снимка: Дискордиа

  Българската транспортно-логистична компания DISCORDIA (Дискордиа) ще инвестира €5 млн. в дигиталната си трансформация. Тя е в процес на внедряване на последно поколение ERP & TMS системи, които ще помогнат за модернизацията и оптимизацията на всички дейности в компанията. Тази голяма стъпка към дигитализация на бизнеса е част от стратегията на DISCORDIA да се утвърди като технологичен лидер в транспортно-логистичния бизнес в световен мащаб. 

  В момента компанията е в процес на разширяване на IT екипа си с експерти, които ще имат възможността да работят за интеграцията на софтуерните решения, да надграждат своите професионални умения и да бъдат важна част от постигането на амбициозните цели на DISCORDIA: до 2030 г. да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ приходи да надхвърлят 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.

  Водена от желанието си да почерпи опит и експертиза от най-добрите, DISCORDIA ще внедри водещи решения на технологичния пазар. Предвид спецификата на бизнеса и сложността на процесите, компанията ще използва последно поколение решение за cloud-to-cloud интеграция посредством Oracle Integration Cloud и Integration Suit на SAP. Системите, които ще дигитализират изцяло процесите и открият нови възможности пред компанията са OTM (Oracle Transportation Management) и ERP-SAP S/4HANA RISE Private Cloud. 

  „В DISCORDIA работят много млади хора, които създават иновативни решения, прилагайки най-добрите практики на водещи компании в различни сектори. Така подобрявайки високоефективния си бизнес модел, успяваме да бъдем една от най-бързо растящите транспортни компании в Европа. Радвам се, че заедно с колегите ми имаме шанса да променим транспортната индустрия, като комбинираме потенциалa на нашия бизнес модел с тези високотехнологични системи и допълнителни IT решения, които ще създадем с нашия екип“, сподели Калин Петров, заместник-изпълнителен директор на DISCORDIA.

  Плановете на DISCORDIA до 2030 г. са броят на служителите ѝ да достигне 10 000 човека, като един от фокусите през тази година ще е разрастването на IT екипа. Тази стъпка вече е предприета с откриването на различни позиции, които да подпомагат стартиралата дигитална трансформация на компанията. DISCORDIA вярва, че в България ще намери млади мотивирани специалисти от IT сектора, които ще се присъединят към екипа ѝ, за да станат част от нейната технологична революция и да оставят отпечатък в историята на транспортно-логистичната индустрия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 14 часа
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 1 ден
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 1 ден
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 1 ден
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 2 дни
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство