петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2570 прочитания

    Payhawk откри нов офис в София

    Първият български еднорог за 2023 обяви 120 нови работни места, 65 от които ще са в София
    27 януари 2023, 09:24 a+ a- a

    Payhawk, първият български еднорог, компания с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в Полиграфия Офис Център с площ от 3500 кв. м, както и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар.

    Основаната в София през 2018 компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София.

    Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии.

    Payhawk отбеляза откриването на новия си офис с част от своите инвеститори от Sprints Capital, Lightspeed Ventures, Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East. На специалното събитие инвеститорите имаха възможността да се запознаят с голяма част от българските предприемачи и иновативни компании. Заедно дискутираха темите за технологичните прогнози за 2023, състоянието на пазара за рисков капитал, както и възможностите пред българските стартъп компании.

    Инвестицията в привличането и задържането на най-добре квалифицираните кадри от цял свят към България е основна политика на компанията. Затова заедно с новия офис в София, Payhawk разширява и пакета придобивки за всичките си служители, като предоставя месечен бюджет за транспорт, две седмици в годината работа от всяка точка на света, четири дни в месеца работа от вкъщи, една седмица работа от друг офис на Payhawk и 30 дни платен отпуск за всички служители глобално.

    Иван Комитов, Мениджър Маркетингови системи каза: "Винаги съм искал да се върна обратно и да допринеса към българската икономика. След близо 7 години живот в Дания, се отвори възможността да се присъединя към Payhawk. Компанията винаги е била атрактивен избор за мен, като следвах развитието ѝ през последните 2 години. Културата на компанията, силният лидерски отбор и възможността да направя следващата крачка в кариерното си развитие бяха основна част от вземането на решението да се прибера в България и да стана част от този екип".

    В плановете за развитие през 2023 е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар. Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт насочен към местния пазар.

    В страната, Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.

    Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk сподели: "Работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 година успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с Пейнетикс, за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти. В комбинация към предлаганите от нас карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво. Продуктът ни позволява автоматично извличане на данни от разходни документи на над 60 езика, лесно събиране на фактури/касови бележки в момента на трансакция, пълен контрол на плащанията от финансовия отдел, както и директна интеграция към водещите ERP системи в Европа за автоматично отчитане на разходите в реално време. Същевременно служителите разполагат с фирмени карти, което им спестява нуждата от събиране на хартия и дълги разходни отчети".

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на PAYHAWK EOOD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 13 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк