събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1791 прочитания

    Българската FlatAway набира €500 хил. в първоначален рунд инвестиции

    Основен инвеститор е Eleven Ventures, от 7 март могат да се включат и частни инвеститори с минимална инвестиция от €2500
    06 март 2023, 13:57 a+ a- a

    Екипът на FlatAway (Сннимка: FlatAway )

    FlatAway, платформата за резервации на жилища управлявани от Flat Manager и основана от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров, набира €500 хил. при предварителна оценка от €2,5 млн. в първоначален (pre-seed) рунд на финансиране. Основен инвеститор е Eleven Ventures, подкрепили първия български еднорог Payhawk, а в рунда се включва и проптех фонда 3P1. От утре (7 март) частни инвеститори също ще могат да инвестират във FlatAway със суми от €2500 чрез SeedBlink, водещата платформа за съвместни инвестиции, чрез която Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR вече набраха средства. Частните инвеститори, които притежават имоти ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager.

    През 2023 г. FlatAway се отделя от Flat Manager София с помощта на PWC България, която консултира основателите като част от програмата Dare2Scale на международната предприемаческа организация Endeavor. Целта на FlatAway е да се утвърди като платформа за резервации на имоти за хора, които пътуват по работа или работят, докато пътуват. Компанията предоставя над 400 жилища, професионално управлявани от 7-те франчайза на Flat Manager, които в момента работят под марката в България и Румъния.

    „Все повече работодатели предлагат възможност за дистанционна работа, за да привличат млади кадри. Бизнесът вече се адаптира към изискванията на новото поколение за повече гъвкавост и свобода, а мисията на FlatAway е да адаптира и жилищата. Недвижимите имоти са по-консервативен сектор и предизвикателствата пред нас са много, но страхотният ни екип неведнъж е доказвал, че може да преодолее и най-неочакваните препятствия.“:, коментира Борис Павлов, основател на FlatAway.

    Екипът зад FlatAway създава най-голямата компания за управление на краткосрочни наеми в България и има дългогодишен опит в сферата на хотелиерството и недвижимите имоти. През февруари към компанията се присъединява и Екатерина Хаджипеткова, маркетинг експерт с над 10-годишен международен опит в компании като LVMH и Rocket Internet и бивш ръководител на Tinder за Италия и Франция. 

    Част от сумата от €500 хил. ще бъде използвана за разширяване на мрежата от франчайзи на FlatAway в градове, привличащи дигитални номади в ЦИЕ и Близкия изток. Настоящи партньори на компанията са водещи консултантски фирми и банки, корпорации, технологични компании, посолства и международни организации. Инвестицията ще подпомогне и технологичното усъвършенстване на платформата и пускането на нови уникални функционалности, като например възможността потребителите да заплащат един и същ наем всеки месец, но да живеят на различни места. 

    От утре (7 март) €100 хил. от инвестиционния рунд ще бъдат предназначени за частни инвеститори в SeedBlink. Едно от ключовите предимства на SeedBlink е по-достъпната минимална инвестиция от €2500, което позволява на повече хора да подпомогнат разрастването на FlatAway заедно с фондовете и при същите условия. Собствениците на имоти, които инвестират във FlatAway ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager. 

    „Глобалната проптех индустрия е оценена на близо 17 млрд. евро през 2022 г., като се очаква да нарасне четирикратно през следващите 10 години. Covid-19 ускори трансформацията на работната среда и тя вече изисква нови алтернативи, а FlatAway е една от тях. Искрено вярваме в потенциала на FlatAway да се превърне в един от лидерите в отрасъла“, споделя Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

    Тази вечер FlatAway, Eleven Ventures и SeedBlink ще направят презентация на бизнеса, последвана от онлайн дискусия с въпроси и отговори в 17:00 ч. българско време, за да могат потенциалните частни инвеститори да научат повече за предстоящата инвестиционна възможност. Всички, които проявяват интерес могат да се регистрират безплатно на https://lu.ma/flataway.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 15 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години