събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1428 прочитания

    "Ролпласт" откри разширението на завода си в Костинброд

    Инвестицията е за 30 млн. лева, ще бъдат открити 30 нови работни места
    20 март 2023, 09:34 a+ a- a

    сн: община Костинброд

    Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова откри преди дни инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията „Ролпласт груп“ АД в Индустриална зона Костинброд. Проектът включва нова административна сграда и разширение на производствената база на компанията.

    „Успехите на всяка компания, са успехи и за българската икономика и затова новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор“, каза Ирина Щонова. Тя допълни, че най-успешният вариант за излизане от кризите е увеличаването на производителността на българската промишленост.

    Изпълнителният директор на „Ролпласт груп“ Светлин Николчев обясни, че компанията вече оперира на 5 континента, а в момента се проучват възможностите за застъпване на фирмата и към Антарктика. По думите му заради значителната автоматизация на процесите днес се произвежда много по-голям обем продукция за по-кратко технологично време.

    С последното разширение се осигуряват 30 нови работни места, като те вече надхвърлят 500 за цялата компания.

    сн: "Ролпласт"

    Кметът на община Костинброд Трайко Младенов посочи че общината работи активно за изграждане на пътна връзка, която ще осигури по-добра свързаност между Индустриалната зона и град Костинброд. Трайков заяви още, че се подготвя проект за обособяване на индустриалните терени в града, като обща индустриална зона, която ще кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

    „Ролпласт Груп“ е създадена през 2000 като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. Фирмата има производствена база с обща площ от 40 000 кв.

    Строежът на производствения комплекс стартира през 2008 година, като за планираната инвестиция от 72 млн. лв. Ролпласт получи сертификат за Инвеститор клас А. През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ 11 170 кв. м. През изминалата 2022  "Ролпласт Груп" АД получи трети сертификат клас "А" с проекта си за разширяване на производствената си база в Костинброд на стойност 18,2 млн. лева и разкриване на 30 работни места. Инвестираните разходи са разпределени в строителство на производствено хале, административна сграда и склад за готова продукция в размер на 9,1 млн.лв, оборудване и машини за 8,3 млн.лв и фотоволтаици-800 000 лв.

    Така инвестициите на „Ролпласт груп“ АД до момента надхвърлят 110 млн. лева, а компанията има 53 собствени изложбени центъра, 49 склада и 144 франчайз партньора в България, Северна Македония, Сърбия и Гърция. Една от стратегическите им цели е постигане на 50% дял на износа, като предстои създаване на търговска мрежа и в Хърватска.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на РОЛПЛАСТ ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 20 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство