вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6672 прочитания

    Най-големият производител на POS терминали в света придоби българската Phos

    Цената на сделката не се съобщава
    29 март 2023, 16:10 a+ a- a

    сн: Ingenico

    Българската Phos, чието мобилно приложение превръща телeфони в POS терминали, беше придобита от най-големия производител на POS терминали в света - Ingenico, съобщават от компанията.

    Сумата по сделката по придобиването на 100% от Phos не се съобщава.

    Phos е водещ играч в бързо развиващото се SoftPoS пространство, предоставяйки гъвкави решения на голям брой потребители. SoftPoS решенията позволяват на смартфони или таблети да се превърнат в терминали за плащане, като същевременно отговарят на най-високите стандарти за сигурност. Те дават възможност на малки търговци и предприемачи да приемат цифрови плащания в свят, в който плащанията в брой намаляват. Очаква се инсталираната база от SoftPoS терминали да нарасне от 3,1 милиона в световен мащаб през 2022 г. до почти 12 милиона през 2027 г.

    Phos предлага нови опции за свързване бързо, лесно и сигурно на своите партньори. Решението им позволява всяка безконтактна форма на картово плащане от основните международни платежни схеми, както и цифрови портфейли като Apple Pay и Google Pay и плащания, базирани на QR код. 

    Тази сделка продължава стратегическото разширяване на Ingenico към нови начини за обслужване на своите клиенти, а Phos е естествено допълнение към PPaaS бизнеса на Ingenico.

    "Щастливи сме да се присъединим към Ingenico и тази сделка бележи значителна стъпка в развитието на Phos. Откакто компанията е основана, ние сме пионери в нашата област и виждаме естествено съответствие с Ingenico предвид силния им фокус върху предоставянето на най-добрите в класа си иновативни решения за плащане като услуга. Виждаме силно клиентско търсене и значителен двуцифрен ръст на пазара на SoftPoS в световен мащаб и сме убедени, че Ingenico ще ни помогне да завземем повече от този пазар и да проучим нови случаи на употреба с клиенти в световен мащаб. Очакваме с нетърпение да ускорим бизнеса заедно с екипите на Ingenico през следващите месеци", коментира Брад Хайет, главен изпълнителен директор на Phos.

    "Нашите клиенти и партньори по целия свят ясно идентифицираха SoftPoS като една от най-големите възможности в момента. Те смятат SoftPoS за стратегическа опция за ангажиране с нови клиентски сегменти и разработване и тестване на иновативни случаи на употреба в мащаб, с минимални допълнителни инвестиции в технологии и разпространение. Те очакват Ingenico, като техен доверен партньор в приемането на плащания, да им помогне да направят това. Ние сме много развълнувани да предоставим тази висококачествена възможност на нашите уважаеми клиенти, като си партнираме с талантливите екипи на Phos", посочва Джулио Монтеманьо, генерален мениджър на PPaaS за Ingenico.

    Френската Ingenico е световен лидер с 45 години опит в решенията за приемане на плащания, технологичен партньор за търговци, банки, агрегатори и финтех клиенти.

    Стратегическата покупка на Phos е следваща стъпка в еволюцията на Ingenico към софтуерни услуги. Ingenico бе придобита от инвестиционните фондове, управлявани от Apollo Global Management през септември 2022.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Анна Панчева е новото лице на направление „Човешки ресурси“ в Kaufland България
    Нейният фокус са привличането на таланти и работодателска марка
    преди 3 часа
    Оптимистични данни от Китай в началото на годината
    Индустриалното производство и търговията с по-голям от очаквания ръст през януари и февруари
    преди 4 часа
    3 компании инвестират близо 18 млн. лв. в София и Омуртаг
    От юни 2023 г. Са издадени сертификати за инвестиции в размер на 510 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места
    преди 21 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 22 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 22 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС