сряда, 07 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6372 прочитания

  Най-големият производител на POS терминали в света придоби българската Phos

  Цената на сделката не се съобщава
  29 март 2023, 16:10 a+ a- a

  сн: Ingenico

  Българската Phos, чието мобилно приложение превръща телeфони в POS терминали, беше придобита от най-големия производител на POS терминали в света - Ingenico, съобщават от компанията.

  Сумата по сделката по придобиването на 100% от Phos не се съобщава.

  Phos е водещ играч в бързо развиващото се SoftPoS пространство, предоставяйки гъвкави решения на голям брой потребители. SoftPoS решенията позволяват на смартфони или таблети да се превърнат в терминали за плащане, като същевременно отговарят на най-високите стандарти за сигурност. Те дават възможност на малки търговци и предприемачи да приемат цифрови плащания в свят, в който плащанията в брой намаляват. Очаква се инсталираната база от SoftPoS терминали да нарасне от 3,1 милиона в световен мащаб през 2022 г. до почти 12 милиона през 2027 г.

  Phos предлага нови опции за свързване бързо, лесно и сигурно на своите партньори. Решението им позволява всяка безконтактна форма на картово плащане от основните международни платежни схеми, както и цифрови портфейли като Apple Pay и Google Pay и плащания, базирани на QR код. 

  Тази сделка продължава стратегическото разширяване на Ingenico към нови начини за обслужване на своите клиенти, а Phos е естествено допълнение към PPaaS бизнеса на Ingenico.

  "Щастливи сме да се присъединим към Ingenico и тази сделка бележи значителна стъпка в развитието на Phos. Откакто компанията е основана, ние сме пионери в нашата област и виждаме естествено съответствие с Ingenico предвид силния им фокус върху предоставянето на най-добрите в класа си иновативни решения за плащане като услуга. Виждаме силно клиентско търсене и значителен двуцифрен ръст на пазара на SoftPoS в световен мащаб и сме убедени, че Ingenico ще ни помогне да завземем повече от този пазар и да проучим нови случаи на употреба с клиенти в световен мащаб. Очакваме с нетърпение да ускорим бизнеса заедно с екипите на Ingenico през следващите месеци", коментира Брад Хайет, главен изпълнителен директор на Phos.

  "Нашите клиенти и партньори по целия свят ясно идентифицираха SoftPoS като една от най-големите възможности в момента. Те смятат SoftPoS за стратегическа опция за ангажиране с нови клиентски сегменти и разработване и тестване на иновативни случаи на употреба в мащаб, с минимални допълнителни инвестиции в технологии и разпространение. Те очакват Ingenico, като техен доверен партньор в приемането на плащания, да им помогне да направят това. Ние сме много развълнувани да предоставим тази висококачествена възможност на нашите уважаеми клиенти, като си партнираме с талантливите екипи на Phos", посочва Джулио Монтеманьо, генерален мениджър на PPaaS за Ingenico.

  Френската Ingenico е световен лидер с 45 години опит в решенията за приемане на плащания, технологичен партньор за търговци, банки, агрегатори и финтех клиенти.

  Стратегическата покупка на Phos е следваща стъпка в еволюцията на Ingenico към софтуерни услуги. Ingenico бе придобита от инвестиционните фондове, управлявани от Apollo Global Management през септември 2022.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Инфлацията в ОИСР намалява
  Показателят се понижава до 7,4% през април, но основната инфлация остава висока
  преди 12 часа
  ЕК одобри 77 млн. евро за подкрепа на инвестиции в райони с висока безработица у нас
  Помощта ще бъде под формата на освобождаване от корпоративен подоходен данък в подкрепа на първоначални инвестиционни проекти на МСП
  преди 14 часа
  Саудитска Арабия намалява производството на петрол
  От юли страната ще произвежда с 1 млн. барела дневно по-малко
  преди 14 часа
  euShipments.com придоби румънската Helpship
  Придобиването е част от стратегията за неорганичен растеж на euShipments.com, подкрепената от BlackPeak Capital
  преди 17 часа
  Ще изграждаме нова жп връзка с Турция
  Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство
  преди 17 часа
  FlixBus открива нов маршрут от България до Гърция
  Новата линия ще свързва София, Благоевград и Сандански със Солун