неделя, 28 май 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  759 прочитания

  Черният лебед на Dronamics осъществи първият си полет

  Успешният полет валидира лицензираната технология за товарни дронове на компанията за търговски полети в Европа
  25 май 2023, 13:02 a+ a- a

  Снимка: Dronamics

  Dronamics, първата в света авиокомпания за карго дронове, обяви днес успешното завършване на първия полет на нейния водещ самолет, Black Swan (Черен лебед), на летище Балчик в България, демонстрирайки потенциала на логистичната индустрия за повишаване на ефективността при транспортирането на продукти, съобщиха от компанията.

  Роден от желанието на двама братя да намерят по-бърз, по-екологичен и по-достъпен начин за доставка на стоки, Dronamics е на мисия да осигури доставка в същия ден за всички и навсякъде. Този важен крайъгълен камък е кулминацията на месеци наземни тестове и полети в подмащаб. Самолетът Черен лебед беше дистанционно пилотиран от двама пилоти на търговски авиолинии от наземната контролна станция Dronamics.

  Успешният полетен тест валидира лицензираната технология за товарни дронове на компанията за търговски полети в Европа, която трябва да започне по-късно тази година, обслужвайки индустрии като електронна търговия, фармацевтика, резервни части и нетрайни стоки с бързо и рентабилно решение за посрещане на развиващите се потребителски нужди.

  „От деня, в който за първи път си представихме как може да изглежда самолетът Черен лебед, работихме за този полет. Днес ние създадохме история и се гордеем, че демонстрирахме валидността на нашата дрон технология“, каза Константин Рангелов, съосновател и технически директор на Dronamics.

  „Необходими бяха огромна работа, вяра и стремеж, за да докажем, че това, което сме си представяли, работи. Вече можем да се съсредоточим върху следващата стъпка, разгръщането на нашите търговски операции, и не можем да бъдем по-развълнувани,“ сподели Свилен Рангелов, съосновател и изпълнителен директор на Dronamics.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  26 май 2023, 16:17
  УниКредит Булбанк отвори първия си напълно безкасов филиал в София
  Банката стартира нов модел на безкасово обслужване заради трайната промяна в поведението на клиентите
  26 май 2023, 14:22
  26 май 2023, 11:43
  14% ръст в пътуванията на българи в чужбина през април
  Над 20% е ръстът при посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
  26 май 2023, 10:32
  Германската икономика навлезе в рецесия
  БВП на Германия отчита свиване второ поредно тримесечие
  26 май 2023, 09:44
  Нова електронна услуга дава директен достъп на бизнеса до системите на НАП
  Хазартните оператори първи получиха софтуерен ключ, предстои „бърза писта“ за подаването на данъчни и осигурителни декларации