петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    973 прочитания

    Icanpreneur стартира набирането на pre-seed инвестиция

    Набирането на инвестиционния рунд започва 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на €200 хил. при оценка на компанията €2,5 млн.
    01 юни 2023, 09:29 a+ a- a

    Снимка: Icanpreneur

    Icanpreneur, първият акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), започна набирането на pre-seed инвестиция в размер до €1,2 млн., за да захрани по-големия от очакваното органичен растеж. Българският стартъп има мисия да подобри значително шансовете за успех на основателите на технологични стартъпи, като ги навигира в техния път на базата на доказали се в практиката предприемачески процеси, чрез удобна софтуерна система. Набирането на инвестиционния рунд започва 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на 200 хил. евро при оценка на компанията от 2,5 млн. евро, осигурена от едни от най-успешните и уважавани инвеститори и предприемачи в българската IT екосистема. 

    За този кратък период екипът на Icanpreneur създаде първата версия на своя акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), даващ възможност на технологични предприемачи и иновативни екипи от цял свят да започнат от начална идея и да достигнат до пазарно успешен продукт (product/market fit). Фокусът на тази версия на акселератора е ефективно пазарно валидиране на началните идеи на предприемачите и еволюирането им до такива, за които има значима пазарна нужда. Всичко това се случва чрез следване на доказали се в практиката структурирани предприемачески процеси, предоставени посредством иновативно потребителско преживяване, позволяващо ефективна колаборация в екип.

    „Само дни след старта спечелихме сърцата на над 50 клиента. Да, ние спечелихме сърцата им, тъй като те не само активно използват продукта, но се превърнаха и в отявлени посланици на нашия уникален подход към предприемачеството. Привличаме клиенти по-бързо от очакваното и затова решихме да потърсим финансиране по-рано, за да подхраним този растеж“, каза Веско Колев, основател и изпълнителен директор на Icanpreneur.

    „Свидетели сме на безпрецедентна вълна от нови предприемачи, особено в технологичния свят. Те обаче следват традиционния път – търсят ноу-хау от разпръснати източници в различни формати. Това може да се направи по-добре чрез софтуерна система, навигираща структурирано техния път. С Icanpreneur това най-накрая е реалност“, каза Светозар Георгиев, бизнес ангел в Icanpreneur и съосновател на Telerik, Telerik Academy & Campus X.

    Средствата от инвестицията ще бъдат вложени в значително увеличение на скоростта на развитие на Icanpreneur в следващите 12-24 месеца както като продукт, така и по отношение на целеви пазари. Компанията има амбиция да се възползва от бързо растящата тенденция на нововъзникващи стартъпи, особено такива свързани с Изкуствен Интелект (AI), на пазарите в Централна и Източна Европа, ЕС и САЩ. Капиталът, набран в тази кампания, ще позволи това да се случи много по-агресивно.

    Компанията днес обявява и своята програма, даваща ексклузивен достъп на нови 200 потребителя (Icanpreneur Early Adopters Program), с чиято помощ ще бъде развивана и подобрявана платформата докато те работят по своите стартъп или продуктови идеи. Програмата, както и акселераторът на Icanpreneur, се очаква да имат значителен и все по-широкообхватен положителен ефект върху локалната екосистема.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 59 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове