петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    933 прочитания

    Мусала Софт откри офис в Кайро

    С близо 80 служители компанията позиционира Египет като следващия си голям технологичен център
    07 юни 2023, 11:52 a+ a- a

    Софтуерната компания Мусала Софт, част от Aricoma Digital - технологично ядро на KKCG, преряза официално лентата на своя офис в Кайро, Египет. Тази локация е стратегическа в плановете на компанията за глобално разширяване и засилва присъствието ѝ в Египет и региона. С близо 80 служители Мусала създава солидна основа, с която позиционира Египет като следващия си голям технологичен център.

    Мусала Софт започва пилотно дейността си в Египет по време на пандемията в напълно отдалечен режим на работа. Сега компанията предлага на служителите си ново офис пространство с персонални и споделени работни зони. Служителите в Египет работят по ключови за Мусала Софт проекти за големи мултинационални компании със седалища по целия свят и региона, сред които: Mubadala - ОАЕ, Deutsche Telekom - Германия, Financial Times - Великобритания, IBM - САЩ, Bosch – Германия и др., както и инициативи за дигитална трансформация на вътрешните системи и инфраструктура на Мусала Софт.

    "Наблюдавахме отблизо развитието на Египет в продължение на години, преди да решим да инвестираме. Сред различните фактори в страната бяхме особено привлечени от множеството висококвалифицирани таланти и положителните тенденции за бъдещето", коментира Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

    „За мен е чест да ръководя операциите на Мусала Софт в Египет като част от международен екип. Също така е привилегия да представлявам силните страни на Египет и да допринасям за световното признание на страната.", подчерта Самех Рабех, Регионален мениджър в Мусала Софт за Египет.

    Ян Врани, Ръководител на M&A в Aricoma Digital, част от KKCG, подчерта съответствието на дейността на Мусала Софт в Египет с целите за разширяване на групата: „За организация с европейски корени и глобални амбиции като нас, присъствието на Мусала Софт в Египет напълно съответства на плановете ни за растеж. За мен беше удоволствие да стана свидетел на положителния дух на нашия екип в оживения Кайро и очаквам с нетърпение да разширим присъствието си тук." 

    Мусала Софт е водеща софтуерна компания с екип от 750+ професионалисти от 10+ националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти. Клиентите са предимно големи международни корпорации и институции, сред които: IBM, VMWare, SAP, Experian, Bosch, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank, Commerzbank, Generali, BMW, Perkin Elmer, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Mubadala и др. Успешно компанията е реализирала 1000+ проекта за 200+ клиенти в областите - интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност. С гордост компанията влияе на европейско и глобално ниво чрез международните си инициативи като състезанието за програмиране CodeIT.bg, работата с образователни институции и неправителствени организации.

    Aricoma Digital е базирана в Европа технологична консултантска фирма, част от технологичното ядро на KKCG, чиято цел е да решава бизнес предизвикателства за компании на бъдещето от целия свят. С над 3000 професионалисти от целия компанията предоставя ИКТ услуги и цялостни решения ни помогнаха да изградим глобална мрежа от клиенти в най-големите индустрии в света, сред които телекомуникационни и сателитни оператори, големи финансови институции, компании в сферата на производството, автомобилостроене, правителствен сектор и здравни организации. В момента Aricoma Digital е в процес на трансформация, както на глобално, така и на регионално ниво, развивайки Next-Generation Technology Business в световен мащаб. Разраства се бързо както органично, така и чрез стратегически придобивания. Компанията ще представи новата си бранд идентичност до края на юни 2023. 

    ИТ индустрията в Египет преживява бърз растеж през последните години. Страната разполага с висококвалифицирана и образована работна сила с над 450 000 дипломирани специалисти по наука, технологии, инженерство и математика (направление STEM всяка година.) Освен това стратегическото местоположение на Египет на кръстопътя между Африка, Близкия изток и Европа го превръща в атрактивна дестинация за чуждестранни инвестиции в ИТ сектора.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на MUSALA SOFT AD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк