сряда, 27 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  848 прочитания

  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души

  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  07 юни 2023, 16:39 a+ a- a

  През 2022 г. Melexis разработи 16 нови продукта, 4 от които са дело на екипа в България., а компанията е доставила до клиенти по цял свят над 1.9 млрд. чипа, 1.1 млрд. от които идват от България.

  Сред иновациите на местния екип са температурен сензор, използван в часовниците Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro, уникален по рода си двоен Triaxis latch & switch чип за отчитане на относителна позиция и скорост, спестяващ място и намаляващ общата цена на модули за автомобилни и индустриални приложения; магнитен ключ, който осигурява по-добра производителност при сглобяване и надеждност при измерване на нивата на течност, и не на последно място, магнитометър за устройства, захранвани от батерии за индустриални и потребителски приложения.

  "Въпреки продължаващите сътресения по веригата за доставки, Melexis отчита 30% ръст в продажбите си спрямо 2021 г. Това се дължи на електрификацията на автомобилите, както и на значителното увеличение на приложенията в купето, шасито и тези за безопасност при автомобилите", подчертава Марк Бирон, изпълнителен директор на Melexis.

  "Стратегията на компанията е да затвърдим позициите си в автомобилната индустрия, като запазим присъствието си при двигателите с вътрешно горене и приложенията за безопасност в шасито и купето, както и да създаваме иновативни решения, които да подпомагат както електрификацията на автомобилите, така и премиум приложения. В момента всяка една нова кола по света има средно по 18 чипа, произведени от Melexis", допълва Никола Симон, вицепрезидент и мениджър глобално развитие и качество.

  "Екипът е основната движеща сила зад иновативния дух на Melexis. Хората са от ключово значение в процеса, свързващ мотивирани професионалисти, изключителни екипи и добри резултати. България е най-голямото представителство за компанията с екип за развойна дейност от над 190 души. С откриването на новата си сграда в София Melexis България удвои капацитета си за тестване на чипове. Екипът в производството също расте, добавяйки от януари 2023 нова допълнителна пета смяна към вече съществуващите четири. За последните две години и половина сме наели повече от 250 души, а планът е до края на 2023 да разширим екипа с още 70 човека", отбелязва Силвен Коло, регионален сайт мениджър за Източна Европа.

  Освен в автомобилната индустрия Melexis оперира и в други сектори като дигитално здраве, алтернативна мобилност, умни електроуреди и др. Чиповете, които Melexis разработва, са насочени към едно по-добро бъдеще - зелено, по-сигурно, чисто и устойчиво. Нещо повече, компанията поставя допълнителен фокус над намаляването на своя отпечатък върху околната среда и над избягването на всички възможни отпадъци от дейността си в най-широкия възможен смисъл. Част от усилията на Melexis е и стремежът да намали до 2030 г. с 40% използваната енергия на чип.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Melexis България в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 7 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 8 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 9 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 9 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска