петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    957 прочитания

    От началото на годината Kaufland инвестира 300 000 лв. в контрол на качеството

    Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента си всяка година
    08 юни 2023, 07:58 a+ a- a

    Снимка: Kaufland България

    На Световния ден за безопасността на храните (7 юни), Kaufland България отчита инвестиции от близо 300 000 лв. от началото на годината в контрол на качеството на всички продукти. Компанията извършва средно 1600 проверки на месец или общо 8111 за периода. Всеки ден във всеки един от 63-те хипермаркета в страната служителите отделят по минимум два часа в проверки на стоките, като общият брой човекочасове в разглеждания период е 15 000 – това се равнява на повече от 2 години. 

    Проверките за безопасност на храните и контрол на качеството им включват лабораторни анализи в независими лаборатории, външни експертизи и редица вътрешни проверки от отделите, ангажирани да обезпечат стриктните процеси, които компанията има, за да гарантира високото качество на предлаганите продукти.

    Продуктите, които Kaufland предлага в магазинната си мрежа, подлежат на стриктен контрол по цялата верига на доставка – от избора на производители и доставчици, през окачествяването, правилното съхранение и транспортиране на готовата продукция до грижата за това тя да е свежа през целия ден в хипермаркетите на веригата.

    Как се проверява безопасността и качеството на храните в Kaufland България?
    Хляб и тестени изделия: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички продукти се пекат по съвременна технология в специални конвектомати по предварително зададени програми според спецификите за приготвяне на всеки продукт, за да бъдат гарантирани качество, вкус и аромат. 

    Месо и месни продукти: регулярни лабораторни анализи и тестове в акредитирани лаборатории; ежегоден международен одит за норми и вътрешни изисквания за работа със свежи храни; шестстепенен контрол при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; проверка при приема в хипермаркетите и постоянен контрол на условията на съхранение на място; сертификация на предлаганите продукти.

    Млечни продукти: вътрешни дегустации; разработена специално за компанията строга програма за прием, съхранение, доставки, хигиена, зареждане, опаковане и продажба на млечните продукти.

    Плодове и зеленчуци: прецизен контрол от полето до рафта; всекидневни проверки за съответствие с изискванията на веригата за свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт; ежемесечни тестове за пестициди; температурен контрол.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 9 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 10 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 17 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава