четвъртък, 28 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  408 прочитания

  „Витоша Венчър Партнърс“ инвестира 1 млн. евро в 8 нови компании

  Общият брой на подкрепените от фонда компаниите става 70
  19 септември 2023, 10:19 a+ a- a

  Витоша Венчър Партнърс затвори 8 нови сделки през лятото. В началото на септември фондът обяви нови инвестиции в 6 компании на по-напреднал етап и две, които бяха част от последната Акселераторска програма на фонда. С това общият брой на компаниите, подкрепени от фонда става 70. Витоша е в процес на завършване на последни инвестиции от този мандат на фонда, чийто инвестиционен период предстои да приключи в края на 2023.

  Компаниите, в които са направени инвестициите, представляват различни индустриални сектори, включително:

  1. Fabrico - Fabrico е облачна система от последно поколение, която организира всички процеси по поддръжка в едно производствено предприятие по лесен и удобен начин. Витоша инвестира 300,000 евро за разработка на продукта, маркетинг и продажби.

  2. Taylor & Heart - Компанията интегрира иновативни процеси за онлайн продажби на разработки на диамантени пръстени по дизайн на клиента. Фондът инвестира 200,000 евро в комбинация с допълнително финансиране от други източници, които ще допринесат за увеличаване на капацитета и значително увеличаване на продажбите чрез допълнително техническо развитие и подобрени маркетингови и търговски дейности.

  3. Modern Energy - Компанията разработва хардуерно-софтуерна инсталация за употребяване на неизползвана електрическа енергия от фотоволтаични централи за генериране на криптовалути, които да трансформират непродаваемо и неизползваното електричество във финансови активи, като по този начин заместват значително по-скъпите батерии за съхранение на енергия. Витоша подкрепя Modern Energy с 200,000 евро.

  4. Ivory - Компанията разработва малко електрическо превозно средство, предназначено за доставка на храна и малки пакети в градски условия. Инвестицията от 50,000 евро има за цел да финансира производство на първи прототипи.

  5. CashLend - CashLend предоставя на кредитни институции от цял свят white-label решение, позволяващо им да набират капитал директно от индивидуални инвеститори чрез собствена peer-to peer lending платформа под бранда на клиента. Фондът подкрепя компанията със 70,000 евро, за да подпомогне надграждане на продукта и разрастването на бизнеса.

  6. AIOT Cloud - AIoTCloud е иновативно и достъпно решение за мониторинг и управление на енергия в реално време. Фондът подкрепи компанията със 100,000 евро.

  Accelerate by Vitosha:

  7. Vodoraslo - Първият биологичен пречиствател за въздух в България, използващ микроводорасли и фотосинтеза. Витоша инвестира 30,000 евро за разработване на нов дизайн и набавяне на компоненти.

  8. D Aerospace - Българска компания, специализирана в проектирането и производството на индустриални дронове. Витоша инвестира 50,000 евро за разработка и валидация на първи комерсиални бройки.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 9 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 10 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 11 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 12 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска