сряда, 01 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    855 прочитания

    „Ате Пласт“ откри нов завод в Индустриална зона „Загоре“

    Инвестицията е за над 20 млн. лева, 30 работни места ще бъдат открити, компанията планира 3-ти завод
    04 октомври 2023, 09:43 a+ a- a

    Старозагорската компания за производство на полимерни, флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки „Ате Пласт“ откри своя нов завод в новоизградената Индустриална зона на Стара Загора.

    С тази инвестиция дружеството удвоява капацитета си за печатни опаковки и към момента той е приблизително 10 млн. метра на месец или 4000 тона годишно.

    Новият завод се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ е 20 дка. Заводът се намира в новоизградената Индустриална зона „Загоре“ в източния край на града. В изграждането му са инвестирани общо над 20 млн. лева.

    Новият завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е още една успешно реализирана инвестиция на Ате Пласт в регион Стара Загора. С този проект през 2021  компанията получи сертификат за инвестиция клас "А". В новия завод се помещават складова зона, автоматичен етажен склад за клишета, 2 печатници с място за трета, зала каширане, камера за зреене на готовите фолиа, зала готова продукция.

    Изграждането на Завод 2000 продължи 1 година. Той е първият, който вече фунционира в новоизградената Индустриана зона на града.

    Сградата е с изключително модерна, съвременна архитектура, отговаряща на всички европейски изисквания. Строителството беше извършено от Кордел България, които са пазарен лидер в проектирането и строителството на логистични центрове и производствени заводи, а за конструкцията се погрижиха инженерингова и строителна компания Кастело Прикаст.

    “Доброто ни сътрудничество и взаимно доверие доведе до успешното и бързо завършване на проекта.” сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт.

    На 15.12.2021 бе направена първата копка на новия завод, а на 04.01.2023 бе получено разрешение за ползване на строежа от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и към момента е въведен в експлоатация.

    Компанията ще осигури 30 работни места в новия завод.

    Общата цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността и постигане на устойчив растеж на предприятието, посредством закупуване на енергийно ефективно технологично оборудване, което ще допринесе за подобряване на енергийната ефективност, увеличаване на производствения капацитет и разширяване на продуктовия асортимент.

    Освен на Завод 2000 за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки, Ате Пласт ООД е собственик и на Завод 1000 за екструдиране и конфекция. Общата площ на двата завода е 32 дка.

    Компанията е закупила още 51 дка, източно от новоизградения завод, където вече се планира следваща инвестиция и изграждане на трети завод.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 1 ден
    преди 1 ден
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 1 ден
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 2 дни
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 2 дни
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места