петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  580 прочитания

  Eldrive и Видеолукс Холдинг ще си партнират

  Ще бъдат изградени зарядни станции и хъбове за супер бързо зареждане на електромобили в обектите Holiday Park, Praktiker и Technopolis
  16 октомври 2023, 10:45 a+ a- a

  Снимка: Eldrive

  Най-големият оператор на зарядна инфраструктура за електромобили (EV) в България Eldrive и „Видеолукс Холдинг“, компанията собственик на ритейл парковете Holiday Park, както и хипермаркетите Praktiker и Technopolis, стартират партньорство за изграждане на публично достъпна зарядна инфраструктура за електромобили на обектите. Фокусът на партньорството ще бъдат бързозарядни станции, както и създаването на зарядни хъбове за електромобили. Първите две зарядни станции вече са инсталирани и оперират в ритейл парковете Holiday Park в Перник и Хасково, като скоро предстои инсталирането на още станции на тези и много други локации на Praktiker и Technopolis.

  Зарядните хъбове предвиждат станции за супер бързо зареждане, които могат да обслужват множество електромобили едновременно. В мрежата на Eldrive България вече съществуват няколко подобни локации с между 8 и 20 конектора за зареждане. Партньорството между двете компании ще позволи собствениците на електромобили да зареждат колите си, като същевременно се възползват от множеството удобства на локациите на Holiday Park, Technopolis и Praktiker и да избират от голям набор допълнителни услуги и стоки.

  „Радваме се, че намерихме партньор в лицето на Видеолукс Холдинг.“ Коментира Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България. „За развитието на мрежата ни имаме нужда от партньор, на когото можем да се доверим, и който може да предложи атрактивни локации с богат набор от съпътстващи услуги с голяма добавена стойност“, допълни той.

  „Като водещи компании в своите области, кооперацията с Eldrive е ключова, за да можем да предложим на клиентите на Holiday Park, Technopolis и Praktiker достъп до комплексна и все по-необходима услуга,“ сподели Иван Граматиков, мениджър „Управление на активи“ във „Видеолукс Холдинг“.

  Eldrive е най-големият оператор на зарядна инфраструктура за електромобили в България и региона. Към момента мрежата разполага с над 1000 зарядни точки на трите пазара, на които оперира - България, Румъния и Литва. Плановете на компанията са да продължи международната си експанзия и на други международни пазари.

  Инвеститор и собственик на HOLIDAY PARK е компанията Видеолукс Холдинг, чиято собственост са добре познатите на българския пазар хипермаркети Технополис и Praktiker – пазарни лидери в сферата на техниката за дома, офиса и свободното време, както и в сектора „Направи си сам“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 8 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 14 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния