петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2360 прочитания

  Глобалната компания Redis избра България за свой развоен център

  Създателят на бази данни с отворен код в паметта обяви амбициозни планове за развитие в страната ни, открива 75 работни места
  09 януари 2024, 14:01 a+ a- a

  Снимка: Redis

  Глобалният създател на бази данни с отворен код в паметта Redis избра България пред други 5 страни за своя следващ център за научноизследователска и развойна дейност, съобщиха от компанията пред Economy.bg. Redis също така обяви, че открива 75 работни места, като броят им ще нараства. 

  Новият инженеринг център в България ще е ключов за бъдещето на компанията и свидетелства за плановете на Redis да се разраства и да развива глобалния обхват на дейността си, като се възползва от достъпа до таланти в нашия регион. 

  Решението за откриване на инженерен офис в България е продиктувано от стратегията на компанията да утвърди София като главен инженерен център извън Израел. Вицепрезидентът на компанията Ричард Хари споделя: „Работил съм с изключително талантливи български инженерни екипи по-рано в кариерата си и съм убеден, че ще успеем да намерим нивото на талант, необходимо за следващия етап от растежа ни като компанията. София се оказа категоричният ни избор заради наличието на изключителни таланти, членството в Европейския съюз и не на последно място заради самата столица като град.“ 

  Редис вече назначи директор за България Иван Атанасов, доказан професионалист с богат опит на висши ръководни позиции, включително като ръководител на развойния център на Uber в София и инженерен мениджър в SAP. На него е поверена задачата да изгради и ръководи екипа на Redis в България и да попълни бързо нужните позиции.  

  Redis е припознавана като най-предпочитаната база данни от софтуерните инженери за последните пет поредни години. Тя играе ключова роля в предоставянето на услуги за бизнеса в реално време бизнеса, която е решаващо за конкурентоспособността в днешната все по-цифрова среда. Техните възможности за достъп до данни в реално време се използват за подобряване на производителността на приложенията, особено в случаите, когато бързият достъп до данни е от решаващо значение, като например при електронна търговия, игри, финансови приложения и др. С над 1 милион инсталации на продукта с отворен код и повече от 6 милиона ежедневни стартирания в Docker среда, Redis е ключов играч сред базите данни с ключ–стойност в паметта, кешове и брокери на съобщения.

  Redis достигна статут на компания Кентавър през август 2020 година, като полуичи финасиране серия F и събра 347 милиона долара на серия G от финансирането си през април 2021 г. Така наречените „кентаври“ са еднорози (стартиращи компании с пазарна оцнка над 1 милиард долара), но и със  100 милиона долара годишни повтарящи се приходи, което е критерий за стабилност. Сред клиентите на Redis, които надхвърлят 10 000 броя , са компании като BNP Paribas Personal Finance, British Airways, Visa, Netflix, Apple, Google, MasterCard, Dell, Microsoft, FedEx, Flowdesk, iFood, MGM  Resorts International, Playdemic, TELUS, Tiffany & Co, и Ulta Beauty.

  95% от служителите на Redis биха препоръчали работата в компанията на свой на приятел според отзивите в платформата за оценка на работодатели Glassdoor. Служителите също така оценяват Redis с 4,3 от 5 точки за баланс между работа и личен живот, 4,3 за култура и ценности и 4,3 за възможности за кариера.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 13 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 16 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон