събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    848 прочитания

    Lidl инвестира над 15 млн. лева в нов магазин в София

    Това е 125-ят обект на веригата у нас
    22 януари 2024, 09:39 a+ a- a

    Първият за 2024 магазин на Lidl отвори врати в София. Това е четвъртият обект на смарт дискаунтъра в най-големия столичен квартал „Люлин“. Магазинът се намира на бул. “Райко Даскалов” 2, а инвестицията в него надхвърля 15 млн. лева.

    Модерната сграда е проектирана на две нива, осигурявайки повече пространство и удобства в този гъсто населен градски район. На първото ниво има отворен паркинг за клиентите с 92 паркоместа, входно преддверие с ескалатори и асансьор за връзка с втория етаж. А търговската зала е разположена на 1500 м2 .

    Както всички обекти на веригата, и този отговаря на най-новите съвременни технологични и екологични стандарти и е снабден с LED осветление, като предстои да бъдат монтирани и фотоволтаични системи. Електронните ценови табели, които са част от всеки Lidl магазин допринасят не само за модерната визия на магазина, но и спестяват време на служителите, за да могат да осигурят още по-качествено обслужване на клиентите.

    Наред с нововъведенията, 125-ят Lidl магазин разполага с шест каси на самообслужване и с автомат за обратно приемане на пластмасови бутилки и кенове, както и със специални контейнери за капачки в подкрепа на фондация „Капачки за бъдеще“.

    Обичайно за компанията е при строителството на всеки свой нов обект да инвестира в прилежащата инфраструктура. За жителите на района около новия магазин този ангажимент намира израз в изграждане на детска площадка в близост до блок 752. Проектът ще бъде завършен до пролетта и включва инсталиране на нови съоръжения за деца от 3 до 12 години.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 19 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 20 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 20 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 22 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години