неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8685 прочитания

    Eleven стартира второ издание на програмата си за предприемачи на ранен етап

    Избраните стартиращи компании получават инвестиция от 300 хил. евро за 10% дял
    07 февруари 2024, 09:29 a+ a- a

    Eleven Ventures, българският фонд за дялово финансиране, подкрепящ технологични компании в ранен етап на развитие в Югоизточна Европа, обявява старта на второто издание на Eleven Alpha. Екипът на фонда и избраните предприемачи ще работят заедно по индивидуален план за развитието на стартъпа с една основа цел - достигане до “product-market fit”. Основателите ще получат достъп до дългогодишния опит на екипа на Eleven в изграждането на стартиращи компании, широка мрежа от контакти, и общност от съмишленици.

    Като част от програмата фондът отново ще инвестира 300 000 евро за 10% дял във всяка одобрена компания, което идва с предварителен инвестиционен договор (публично достъпен и може да бъде разгледан от всеки), и само два месеца от момента на кандидатстване до приключването на сделката.

    Процесът на кандидатстване е опростен и бърз, което позволява на предприемачите да се фокусират върху развитието на бизнеса си. Състои се от кратка форма за кандидатстване (необходим е pitch deck), среща с инвестиционния екип на Eleven и среща с партньорите във фонда като последна стъпка, след като стартъпът премине предварителния подбор.

    За кого е Eleven Alpha?
    Екипът на Eleven Ventures има за цел да бъде най-ранният партньор на технологичните предприемачи. Eleven Alpha е насочена към основатели в начален етап на развитие на техния бизнес. Това може да означава да имат само смела идея и груб прототип или вече първи плащащи клиенти. Четирите приоритетни вертикали на Eleven (Fintech, Healthcare, Future of Work, Sustainable Food) остават на фокус.

    От алфа до бета.
    След потвърждаване на сделката основателите получават достъп до цялото ноу-хау в изграждане на компании и ресурси от Eleven. Екипът ще осигури постоянна подкрепа и ще работи лично с предприемачите, за да разработи индивидуален план за развитие на компанията, който да им помогне в достигането на “product-market fit” и следващия етап на еволюция. Програмата е разделена на три части:

    “Discover” част, където предприемачите ще могат да опознаят по-добре клиентите си, да говорят с тях и да разберат техните болки, нужди, изисквания. Това е моментът, в който те поставят основите на своята компания.

    “Design” част, където предприемачите прецизират стойността, която носят на клиентите, научават се да изграждат продукт, който клиентите желаят, проектират бизнес модела и се научават как да го модифицират, тестват и валидират своите хипотези.

    “Deliver” част, където основателите изграждат стратегия за излизане на пазара, започват да продават на първите си клиенти, установяват основите за растеж и работят над своята стратегия за следващ рунд на финансиране.

    Какво се случи в първото издание на програмата?
    В търсене на следващите “строители на бъдещето” в първото издание на програмата, екипът на Eleven Ventures разгледа над 450 кандидатури от 25 държави. След строг и труден процес, фондът избра 4 стартъп екипа - българските компании Flataway и TrueInsights, гръцката MyTeam и словенската Perfeqt. По време програмата екипите постигнаха значителен напредък в тяхното развитие. Една от компаниите постигна 10-кратен ръст на месечните приходи в рамките на една година, друга увеличи 7 пъти клиентската си база, а трета стратегически промени своя идеален клиентски профил и разшири предлагането си.

    "Това не беше шаблонна програма, в която се провеждат различни сесии за всички участващи компании. За нас беше изключително ценно, че всичко, през което преминаваме като сесии, уъркшопи, и срещи, беше силно съобразено с нашия бизнес и работата, която вършим", споделя Борис Павлов, съосновател и главен изпълнителен директор на FlatAway.

    Ивайло Симов, управляващ партньор в Eleven, коментира за Eleven Alpha: „За нас първото издание на Eleven Alpha беше завръщане към корените на Eleven. Търсехме “строители на бъдещето”, срещнахме мнозина и подкрепихме тези, които наистина се отличиха. Днес сме готови с версия 2.0, която надхвърля всичко, което сме правили последните 11 години.”

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години