неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1051 прочитания

    SPARK разширява автопарка си до 1200 електромобила до средата на годината

    Компанията представи и абонаментен план за мобилност
    12 февруари 2024, 10:22 a+ a- a

    Услугата за споделена мобилност с електрически автомобили SPARK представи днес абонаментен план на своите потребители. Новият план SPARK Pro предоставя на потребителите предвидимост на разходите за периода на абонамента, като в същността си, той дава възможност за свободно използване на всеки един електромобил от услугата неограничен брой пъти в рамките на 60 минути или 50 км за всеки ден от абонамента. Това на практика е първият абонаментен план за услуга в сферата на транспорта в България и представя у нас концепцията за мобилността като услуга (MaaS – mobility as a service). Абонаментният план може да бъде седмичен или месечен, като по този начин е подходяща алтернатива дори за кратки периоди, в които е необходим по-чест достъп до автомобил.

    За да отговорят на очакваното голямо потребителско търсене от SPARK са се ангажирали със значително увеличение на автопарка си в много кратки срокове. За последната година SPARK извърши значително разширяване на автопарка си в страната от 500 на 850 напълно електрически автомобила, като до средата на годината се очаква те да преминат 1200 броя.

    „SPARK Pro е проект, по който работим от доста време, и сме убедени, че с този план ще предоставим работещо транспортно решение за голям брой хора на изключително достъпна цена. Тук основният фокус не е автомобилът, а функцията, която извършваме чрез него – самото пътуване. Продуктът притежава голяма част от предимствата на притежаването на автомобил, без почти нито един от недостатъците му. SPARK Pro е много добра алтернатива на втора кола в семейството или заместващ автомобил, а защо не и основен, особено в контекста на нуждите на по-младото поколение, където се наблюдава тенденция към намаляване на склонността за притежаване и дългосрочно обвързване с един конкретен модел автомобил. Планът SPARK Pro позволява на потребителите да спестят до 78% от стойността на пътуванията в сравнение със стандартното ползване на услугата. Те получават достъп до близо 1000 коли на разположение по всяко време и навсякъде из града. Могат да ги използват когато и както пожелаят, неограничен брой пъти на ден до преминаването на някой от заложените в плана дневни прагове - 60 минути или 50 км.” коментира Димитър Стоянов, Изпълнителен директор на SPARK в България.

    SPARK вярва, че бъдещето на транспорта е споделено, електрическо и без вредни емисии. Наскоро партньорската мрежа, на която зареждат автомобилите в SPARK – Eldrive, обяви че започва да компенсира въглеродната следа на заредената електроенергия за всички свои потребители, чрез гаранции за произход от ВЕИ.

    SPARK е водеща марка в сферата на споделената мобилност в Европа. Услугата предлага единствено електрически автомобили, което я отличава от голяма част от конкурентите й. Частната компания UAB SPARK Technologies (Литва) контролира дейността на услугата в Литва и България. Дейността на компанията е фокусирана върху подобряването на ежедневния живот и мобилност, чрез осигуряване на лесно достъпно пътуване с нулеви емисии. Глобално платформата разполага с автопарк от над 2100 електрически автомобила и оперира изцяло през мобилно приложение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години