неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    785 прочитания

    HSBC си партнира с Google

    Двата гиганта ще си помагат при финансирането на бързо развиващи се фирми за климатични технологии
    13 февруари 2024, 08:25 a+ a- a

    Снимка: HSBC

    Най-голямата британска банка HSBC си партнира с Google за финансиране на бързо развиващи се фирми за климатични технологии, които стоят зад някои от най-обещаващите решения в света за глобалното изменение на климата, казаха ръководители от двете компании пред „Ройтерс“.

    Съгласно условията на партньорството HSBC ще се стреми да предостави финансиране на компании, избрани от американския технологичен гигант, за да се присъединят към неговата програма Google Cloud Ready-Sustainability.

    Членовете на програмата преминават процес на валидиране, като Google оценява качеството и ефикасността на разработваната технология, както и нейното движение сред клиентите.
    „Това, което виждаме, е, че компаниите искат да ускорят постигането на своите цели за устойчивост. Но има известна степен на объркване по отношение на това кои решения ще помогнат за разрешаването на техните проблеми“, каза Джъстин Кийбъл, управляващ директор за глобална устойчивост в Google Cloud.

    Мартин Ричардс, глобален ръководител на климатичните технологии и устойчивите финанси в HSBC, каза, че надлежната проверка на Google предоставя „известен комфорт“, който допълва собствената оценка на банката за потенциални нови „сделки с рисков дълг“, при които кредитор осигурява дългово финансиране за по-рискови по своята същност компании.

    Технологиите за мащабиране, които могат да помогнат на корпоративния свят да премине по-бързо към нисковъглеродна икономика, доминираха разговорите за климата на COP28 в Дубай през декември и са важна част от усилията на повечето банки да стимулират глобален тласък за намаляване на емисиите.

    Но финансите за сектора са намалели рязко през 2023 г., показват данните на PwC, тъй като инвеститорите и кредиторите се притесняват от риска.

    „Чувстваме, че увеличаваме шансовете си за успех, като работим с партньори като Google. Ние осъзнаваме, че поемаме кредитни рискове, но всичко това е част от банкирането“, каза Ричардс.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години