неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1418 прочитания

    Cisco планира да преструктурира бизнеса си

    Планът включва мащабни съкращения
    13 февруари 2024, 16:25 a+ a- a

    Снимка: iStock

    Мрежовият гигант Cisco планира да преструктурира бизнеса си, което ще включва съкращаване на хиляди служители, тъй като компанията се стреми да се съсредоточи върху области с висок растеж, според три източника, запознати с въпроса, предаде „Ройтерс“.

    Базираната в Сан Хосе, Калифорния компания има общо 84 900 служители към фискалната 2023 г., според нейния уебсайт. Компанията все още взема решение за общия брой на служителите, които ще бъдат засегнати от съкращенията, съобщава един от източниците.
    През ноември 2022 г. Cisco обяви по време на разговор за печалбите преструктуриране, което засегна приблизително 5% от работната сила, което доведе до $600 млн. обезщетения и други такси. Следващото съобщаване на финансовите резултати на компанията е планирано за 14 февруари.

    От Cisco отказаха коментар.

    Този ход ще дойде в момент, когато технологичните компании, включително производителите на телекомуникации Nokia и Ericsson, съкратиха хиляди работни места миналата година в опит да намалят разходите, припомня „Ройтерс“.

    Няколко големи технологични фирми като Amazon, Alphabet и Microsoft обявиха съкращения през последните седмици.

    Cisco намали своите прогнози за приходите и печалбите за цялата година при предходното обявяване на печалбите, знак, че търсенето на нейното мрежово оборудване се забавя.
    Компанията обвини за слабостта забавянето на поръчките през първото тримесечие, като каза, че „клиентите в момента са фокусирани върху инсталирането и внедряването на продукти в своите среди“.

    През последните години компанията се бори с проблеми с веригата за доставки и забавяне на търсенето след пандемията, което ускори напредъка ѝ към софтуерни предложения като киберсигурността.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години