неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    390 прочитания

    ББР представи възможностите за стартъпи да набират капитал

    В рамките на beamUp lab vol.4 избрани компании направиха демонстративен investor pitch
    19 февруари 2024, 11:14 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Възможностите за дългово финансиране в подкрепа на стартъпи, малки и средни фирми бяха основен акцент на втората стратегическа среща по програмата beamUp lab vol.4. Символичен домакин на срещата беше Българската банка за развитие (ББР). Илия Караниколов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ББР откри Gravity MeetUp II очерта всички продукти, които банката може да предостави на частния бизнес за развитие, а топ мениджъри от ББР Микрофинансиране и Фонда за капиталови инвестиции към банката представиха най-актуалните си модели и механизми за финансиране на млади компании.

    „Събитието днес отново подчерта нашата ангажираност към подкрепата на иновативния бизнес и представи успешни истории от реалния бизнес. Съвместните ни усилия с партньори и организации ни дават увереност в бъдещите успехи на българските стартъпи и МСП, като заедно допринасяме за тяхното развитие и растеж“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

    Ключови аспекти при сключването на стратегически сделки бяха представени от EY Bulgaria, съветник на програмата, чрез управляващите партньори Диана Николаева и Виктор Митев. По традиция, избрани компании направиха демонстративен investor pitch. Сред тях бяха:

    Ancestral Superfoods - компания, фокусирана върху разработването на суперхрани с лесно усвоими хранителни елементи, които подкрепят имунитета.

    Bioseek/ ZmeiTech представи своя софтуер, основан на изкуствен интелект, който предлага решения в сферите на автоматизация на управление на документи, разработка на чатботове и консолидация на данни.

    Plan Delta е инструмент за финансово планиране по гъвкав и интуитивен начин за бизнеса.

    CM2W е компания, която e разработила дистанционно решение за управление и наблюдение на хардуерно оборудване. Компанията също така произвежда и специализиран хардуер за автоматизирано дозиране на различен тип химикали, флуиди и течности.

    CycleGets – е насочила дейността си в производството на алуминиеви рамки за велосипеди и електрически мотоциклети. Амбицията на компанията е да намали времето за производство до 8-12 седмици, като роботизира процеса.

    Всички компании-участници получиха ценна обратна връзка от страна на инвеститори, сред които бяха Георги Сиджимков, управляващ партньор в Sofia Angel Ventures, Виктор Минчев – Eleven Ventures и Кристиян Бегажев, инвестиционен партньор във Фонда за капиталови инвестиции на ББР. В Gravity MeetUp II участват представители на 20 компании, избрани за четвъртото издание на програмата beamUp lab, нейните партньори и съветници.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години