неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1309 прочитания

    Nokia и Dell ще си сътрудничат

    Двете компании ще изграждат „частно 5G“ и облачни мрежи
    20 февруари 2024, 13:56 a+ a- a

    Снимка: Nokia

    Nokia и Dell Technologies се договориха за партньорство, за да помогнат за разгръщането на така наречените частни 5G мрежи и адаптирането на мрежите към облака, казаха те в съвместно изявление, цитирано от „Ройтерс“.

    Частните 5G мрежи обикновено се притежават, управляват или наемат от отделни организации.
    Клиентите на Nokia AirFrame, фокусираният върху облака център за данни бизнес на производителя на телекомуникационно оборудване, след време ще мигрират към PowerEdge сървърите на Dell, които са „създадени специално за натоварвания на съвременната телекомуникационна мрежа“, казаха те.

    Междувременно Digital Automation Cloud (NDAC) на Nokia ще се превърне в предпочитаната частна безжична платформа на Dell за определени изисквания на корпоративни клиенти.
    Компаниите ще разширят съществуващото партньорство и ще работят за интегрирането на NDAC със софтуерната платформа NativeEdge на Dell, тъй като се стремят „да усъвършенстват отворените мрежови архитектури в телекомуникационната екосистема и частните случаи на използване на 5G сред бизнеса“, казаха те.

    Отворената мрежова архитектура е подход в компютрите и комуникациите, който позволява на продукт, като софтуерна програма, да бъде съвместим с друг продукт като мобилен телефон, въпреки че е направен от различни доставчици.

    „Нашето продължаващо сътрудничество с Dell ще помогне да отговорим на бъдещите нужди на нашите клиенти, предизвикани от нарастващите изисквания към мрежите и ще предоставим решения, които да помогнат на доставчиците на комуникационни услуги да мащабират съвременните мрежи в облака“, каза Нишант Батра, главен стратегически и технологичен директор на Nokia.

    Компаниите също така ще продължат съвместните усилия за изследване и развитие, включително тестване на платформа и приложение в Dell Open Telecom Ecosystem Lab.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години