събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2005 прочитания

    Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.

    През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
    22 февруари 2024, 11:03 a+ a- a

    Снимка: Sameday

    Sameday, куриерската компания с най-голямата мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, отчита годишен ръст на доставки от 900% в страната през 2023 г., с 2,6 милиона доставени пратки, от които близо 1 милион до автомати. Локациите със станции с автоматизирани шкафчета за доставка извън дома в България са достигнали 437, от общо над 5000 места в региона. През изминалата година компанията е инвестирала над 6,4 млн. лева у нас, а плановете са през 2024 г. те да се увеличат близо 3 пъти и да надхвърлят 17,1 млн. лева.

    Според скорошно проучване, поръчано от Sameday, нагласите на потребителите в България показват, че все повече клиенти избират да получат своите пратки безконтактно от автомат, поради неговото удобство и лесна употреба, възможността за контрол върху личното време и липсата на необходимост от чакане на опашка.

    Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България

    „Интересът към безконтактното получаване на пратки е доказателство за променящите се нужди на крайните клиенти, които търсят все по-голяма гъвкавост при пазаруването онлайн. През следващите месеци, ще продължим да надграждаме традиционната доставка такава, каквато я познавахме до скоро, като оставаме уверени в разгръщането на потенциала на местния пазар.“ споделя Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България.

    Куриерът вече успешно си партнира с близо 1500 онлайн магазина в страната, сред които са и едни от най-големите онлайн търговци на българския пазар eMAG, Fashion Days, DOUGLAS, DECATHLON, SILABG.COM. Ръстът в обемите от пратки през първата пълна година на куриера в България е обезпечен оперативно от модерна инфраструктура, нови складови площи, съвременни системи за контрол и проследяване, с инвестиции на стойност над 6,4 млн. лева, и непрекъснато разширяваща се мрежа от партньори.

    Лучиан Балтару, основател и главен изпълнителен директор на Sameday

    „В България, делът на онлайн продажбите нараства с високи темпове, както и в региона, а оттам и нуждата за подобряване на клиентското преживяване и улесняване на онлайн търговците. Откакто започнахме дейността си в страната през 2022 г., използваме дългогодишния си опит, натрупан в Румъния и Унгария, за да интегрираме високи технологии и оптимизации на местния пазар, които се възприемат много положително.“ споделя Лучиан Балтару, основател и главен изпълнителен директор на Sameday.

    Sameday предлага на бизнес клиентите на компанията максимален контрол, предвидимост и гъвкавост на целия процес. Решенията включват IDM - управление на доставката в реално време, услугата First Mile to easybox – предоставяща възможност за лично зареждане на пратките в шкафчетата easybox в удобно за клиента време и интегрирани дигитални инструменти за подобряване на клиентското изживяване.

    Предвид нарастващото търсене на алтернативни начини за доставка, плановете на куриера са да продължи да инвестира в разрастването на мрежата от автомати като предвидените инвестиции за нейното разширяване само за 2024 г. надхвърлят 13 млн. лв.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 20 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 20 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 21 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 23 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години