събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    798 прочитания

    Бианор Холдинг влиза в индекса на 40-те най-ликвидни компании на БФБ

    Компанията регистрира 2,5 пъти увеличение на приходите в сравнение със същия период на предходната година
    12 март 2024, 10:35 a+ a- a

    Изображение: „Бианор Холдинг“ АД

    С решение на Съвета на директорите на Българска фондова борса (БФБ) от 07.03.2024 г. „Бианор Холдинг“ АД (БФБ: BNR) става част от BGBX40 - индексът на 40-те най-ликвидни компании на БФБ.

    „Бианор Холдинг“ АД (БФБ: BNR) обединява група от високотехнологични компании предоставящи специализирани услуги по разработка на софтуер. Дружествата в групата разработват софтуерни решения за водещи корпорации в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио обхваща компании основно от телекомуникационната, технологичната и отбранителната индустрии, на които компаниите от групата на Бианор предоставят услуги свързани със стрийминг на данни, машинно обучение и изкуствен интелект, преход към облака и дигитална трансформация.

    В началото на тази година Бианор Холдинг получи приза на БФБ за емитент с най-голям процентен ръст на инвеститорите през 2023 година, след като през септември миналата година, акциите бяха преместени от алтернативен на Основен пазар. 

    „Радваме се да видим, че пазарът оценява усилията ни да развиваме бизнеса и това се отразява и на ликвидността на акциите,“ казва Коста Йорданов, изпълнителен директор на „Бианор Холдинг“ АД. „Планираме в най-скоро време да започнем работа и с маркетмейкър, което се надяваме да доведе до допълнителен положителен резултат по отношение на ликвидността,“ допълни Йорданов.

    В края на месец февруари т.г. „Бианор Холдинг“ обяви консолидираните финансови резултати на групата за четвъртото тримесечие на 2023 година. Компанията регистрира два и половина пъти увеличение на приходите в сравнение със същия период на предходната година. 

    По-рано този месец Бианор Холдинг публикува одобрения от КФН Проспект за първично публично предлагане и графика на процедурата по увеличение на капитала от 6 875 514 лева до 12 358 327 лева, чрез издаване на 5 482 813 броя обикновени безналични акции с право на глас и с единична номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 3,70 лева всяка една.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години