събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    643 прочитания

    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.

    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    29 март 2024, 13:50 a+ a- a

    Снимка: UBS

    UBS приключи продажбата на бизнеса със секюритизирани продукти на Credit Suisse на Apollo Global Management като част от усилията за освобождаване от неосновни активи след поглъщането на рухналата банкова група.

    Apollo ще закупи „старши обезпечени финансови съоръжения“ на стойност $8 млрд., съобщи UBS, добавяйки, че очаква да направи нетна печалба от около $300 млн. от сделката през първото тримесечие на 2024 г.

    Споразумението е предоговаряне на сделката, която Credit Suisse беше постигнала с американския фонд за изкупуване в последните опити на швейцарската банкова група за преустройство, за да избегне колапс, припомня „Ройтерс“.

    „Това взаимноизгодно споразумение е в съответствие със стратегията на UBS за прекратяване и опростяване на нейното неосновно и наследено портфолио“, казаха от UBS.

    Главният изпълнителен директор на UBS Серджио Ермоти каза, че сделката ще освободи капитал от неосновни дейности и ще намали разходите и сложността на бизнеса.

    През 2022 г. Credit Suisse вече беше започнала процеса на закриване на бизнеса си със секюритизиращи продукти като ипотеки. Съгласно този план около $20 млрд. оставащи активи трябваше да останат в счетоводните книги на Credit Suisse, но да бъдат управлявани от Apollo.

    UBS ще запази това, което не е прехвърлено на Apollo, каза говорител на банката, като стойността на бившите активи, останали в UBS, не е ясна.

    Акциите на UBS са се увеличили с около 8% от началото на годината.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години