четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5920 прочитания

  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили

  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 15:30 a+ a- a

  Операторът на публична зарядна инфраструктура за зареждане на електромобили Eldrive, започва да изгражда големи зарядни паркове за електромобили на собствени локации с богата екосистема. Първият такъв обект вече се строи в Литва, като на него ще могат едновременно да зареждат 20 електрически превозни средства, а във втория етап зарядните точки ще бъдат увеличени до 40. Проектът включва зарядна инфраструктура за електрически автобуси и камиони. Мощността на станциите ще бъде между 200 и 400 kW DC, а завършването и пускането в експлоатация на зарядния парк се очаква до края на тази година. Освен зарядните станции, на локацията има кафене, магазини и съпътстваща инфраструктура, за да може зареждащите да имат всички нужни удобства на място.

  Eldrive планира изграждане на множество такива паркове на всички пазари на които оперира – България, Румъния и Литва.

  „Такъв тип локации са уникални и напълно липсващи в Балтика и Източна Европа, но и изключително редки глобално. Основната разлика между заряден хъб, каквито Eldrive изгражда от няколко години, и зарядните паркове е, че освен мащаба, тук оператора е водещият елемент в екосистемата. В допълнение към бързото и удобно зареждане, е осигурена и цялата палитра от партньорски стоки и услуги, от които потребителя да се възползва – храни, напитки, магазини. Това е екосистема далеч отвъд малко кафене или вендинг машина. Потребителят получава множество висококачествени удобства и различни опции от първокласни стоки и услуги. Този тип локации „обръщат“ традиционния бизнес модел в сектора и отговарят на всички желания и потребности на клиентите.“, коментира Стефан Спасов, Изпълнителен директор на Eldrive Holding.

  Зарядният парк в Литва се изгражда до гр. Паневежис на ключова локация, разположена на магистралата „Виа Балтика“ (част от международен път Е670), която свързва Прага и Талин, преминавайки през Полша, Литва, Латвия и Естония. Обектът заема площ от 1,5 хектара (15 000 кв.м.) и на него ще бъде изградена сграда с площ 318 кв.м. Като партньори за тази локация са привлечени брандовете "Caffeine" и "Narvesen", част от водещия норвежкия конгломерат REITAN AS. Reitan Convenience AS оперира на 7 международни пазара с над 2000 магазина, 800 000 продажби дневно и оборот за 2023 г от над 10 млрд. евро.

  Eldrive Holding е компанията която оперира под бранда Eldrive в България, Румъния и Литва. Компанията оперира над 1350 зарядни точки на трите пазара, като основният й фокус бързото и супер бързото зареждане. Компанията има амбициозни планове за бъдещ растеж и разширяване на международната дейност. Дружеството е част от Renalfa Solarpro Group GmbH – базирана във Виена финансова и инвестиционна група в сектора на чистата и възобновяема енергия и електрическата мобилност.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 10 часа
  преди 15 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 16 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании