сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1444 прочитания

  Logiscool обяви сътрудничеството си с EtonX

  Веригата предлага и обучение по Python и AI в своите школи в София, Пловдив, Плевен и Варна
  28 май 2024, 13:26 a+ a- a

  Международната верига школи по програмиране, детска дигитална грамотност и обучение по изкуствен интелект Logiscool обяви началото на сътрудничеството си с EtonX - иновативното подразделение на британския колеж Eton. Новината беше съобщена по време на скорошното отбелязване на 10 годишнината на компанията.

  В рамките на партньорството е създаден нов курс за самообучение за деца и младежи в платформата на EtonX, подпомаган от асистентите с изкуствен интелект на Logiscool - KAI и DAIsy. Курсът се нарича "Coding games with Python" и целта му е чрез иновативната платформа за програмиране и игровизирания подход да направи обучението по-интересно и по-достъпно за учениците. За целта специално обучен AI-асистент по програмиране осигурява подкрепа както на обучаващите се, така и на инструкторите.

  Българските деца също вече могат да се възползват от предимствата на авангардните обучителни изкуствени интелекти, създадени от Logiscool. У нас веригата също предлага и обучение по Python и AI в своите школи в София, Пловдив, Плевен и Варна. Съвсем наскоро тя обяви и първия по рода си у нас Лагер по изкуствен интелект. Тези образователни иновации спомагат броят на франчайз партньорите в България да се увеличава с бързи темпове, позиционирайки Logiscool като възможност за създаване на бизнес, носещ както приходи, така и удовлетворение, че подпомагаме обучението на българските ученици и развитието им в един все по-динамичен сегмент.

  Logiscool е верига школи по информационни технологии, която предлага иновативни и вълнуващи програми за обучение за деца и младежи. Нейната мисия е да вдъхнови следващото поколение лидери в областта на технологиите. Основана в Будаереш, Унгария, през 2014 г., Logiscool бързо се превръща в лидер в обучението по дигитална грамотност и програмиране за деца. Представена в 30 държави, нейната уникална образователна методология, учебна програма, платформи и отговорно преподаване на изкуствен интелект трансформират отношенията на децата с технологиите, като им позволяват да се ориентират успешно в дигиталния свят.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 16 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании