петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12407 прочитания

  Стаж в EY: Научете повече от Надя Михова – HR manager

  Тази година Ernst&Young Bulgaria стартира кампанията под надслов Have a holiday in the summer and an internship in the fall
  18 юни 2024, 10:37 a+ a- a

  Снимка: Надя Михова – HR manager, EY Bulgaria

  В рубриката „Стаж в...“ компаниите разказват за своите актуални стажантски програми, а младежи, които са преминали стаж в предходни издания, споделят своите лични впечатления.

  Как протича стажът в EY научете от Надя Михова – HR manager.

  Име: EY Bulgaria ( Ernst&Young Bulgaria)
  Сектор: Предоставяне на професионални услуги
  Представена в България: от 1992 година
  Брой служители: Глобално в EY работят повече от 400 000, а в България са 450 души.
  Офис в България: гр. София, Полиграфия офис център

  Надя, какво Ви мотивира да създадете стажантска програма?
  Мотивацията да създадем и да развиваме стажантска програма, вече 11-а година идва най-вече от добавената стойност, която тази програма дава на всички, които участват в нея. От една страна, младите хора – студенти или току-що завършили ученици, имат възможност да се докоснат до практическата реализация на техните знания. Могат да видят реалния бизнес как функционира, да участват в проекти на големи международни компании, да тестват уменията си за работа в екип, да комуникират с разнообразни професионалисти от различни индустрии и националности. От друга страна, компанията и менторите на стажантите имат възможност да им предадат знания, да ги насочват в кариерното им развитие, да им помагат да развиват своите компетенции и личностни умения. Стажът в EY е най-често първата истинска работа за всеки млад професионалист и независимо дали стажантът ще остане да се развива в компанията след това, този опит ще бъде една много силна бизнес препоръка за неговото бъдещо кариерно развитие.

  Снимка: EY Bulgaria 

  Кога стартира следващото издание и как ще протече?
  В момента много активно се срещаме с кандидати за нашия стаж, който планираме да започне в началото на месец септември. Тази година стартирахме кампанията по подбор по-рано под надслов Have a holiday in the summer and an internship in the fall. Идеята е отсега стажантите да потвърдят своя стаж, така че да се радват на едно по-спокойно лято, а от есента да имат един добре планиран ангажимент.
  През септември организираме есенна академия по международните счетоводни стандарти (IFRS) с включени обучения по одитната методология и Excel и се дискутират базисните изисквания към стажантите. След това всеки стажант се приобщава към отделен екип, има свои собствени задачи и такива в екип. Стажантите ходят на инвентаризации, посещават клиентите на място, работят от офиса на EY, понякога и дистанционно. Имат възможност да съвместяват университетските си ангажименти и задълженията си като стажанти в компанията. Когато стажът приключи, даваме нашата обратна връзка, получаваме тяхната и заедно преценяваме дали да продължим в нови позиции и отговорности. Много често, след края на стажа, те са надградили своите умения, знания, много по-уверени са и по-осъзнати. Споделят, че стажът им е бил много полезен за цялостното им развитие.

  За кого е подходяща и в кои отдели ще приемате стажанти?
  Стажанти при нас може да има във всеки отдел. Най-големи и структурирани са стажантските програми в данъчния и в одит отдела на компанията. Стажантските програми са подходящи за всеки, който сега започва своя професионален път и иска да тества себе си, конкретната професия и работна среда – да усети дали изпитва удовлетворение от този вид работа, дали се справя добре, дали му харесват хората, мениджърите, клиентите, средата, офиса и т.н. Стажът е шанс да направиш правилния избор за професия и работна среда.

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  Важни са базовите знания в определената сфера в зависимост от бизнес направлението (счетоводство, право, финанси, данъци). Важно е също как мисли и анализира такава информация, умее ли да търси информация, да прави връзката между различни данни, мисли ли критично. И не на последно място – едни от най-важните критерии за успех в днешно време са личната вътрешна мотивация на човека, уменията да създава връзка с хората около себе си, да комуникира ефективно, отговорността към задачите, умението да работи в екип.

  Алекса Стоилова:

  През последните 8 месеца бях част от стажантската програма на EY, която ми даде повече, отколкото смятах, че мога да спечеля от нея. Не само станах по-опитна в областта на счетоводството и одита, но и развих някои много важни житейски умения. През първите няколко седмици от програмата имах многобройни обучителни сесии, семинари и учебни курсове за подобряване на знанията, които със сигурност ще бъдат полезни не само за моя стаж в компанията, но и за курсовете ми в университета. Това показва, че те наистина се стремят да превърнат мотото „Изграждане на по-добър работен свят“ в реалност, като инвестират в нас. Този стаж беше невероятно полезен и очаквам с нетърпение да продължа кариерата си в EY!

  Как ще се формализират отношенията със стажантите?
  Дългосрочните ни стажантски програми могат да прераснат в постоянен трудов ангажимент с трудови договори и това е основната ни цел – инвестираме време и усилия към млади хора с потенциал, даваме им знания и възможности и се надяваме, че те ще ни припознаят като своя дългосрочен работодател. Програмата е платена, стажантите имат придобивки и участват във всички вътрешни инициативи на компанията – обучения, тиймбилдинг събития, коледни подаръци.

  Колко души ще могат да се включат в следващото издание на програмата и колко време продължава тя?
  Програмата е с продължителност от една година, но може да бъде по-кратка или по-дългосрочна в зависимост от ангажиментите на стажанта или нуждите на бизнеса.

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията?
  Срокът за кандидатстване за тазгодишния стаж е 30 юли, но съветвам кандидатите да не чакат до последно, защото таргетираме определена бройка и при достигането ѝ ще преустановим търсенето.

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Преди всичко се надяваме процесът по кандидатстване да бъде един добър опит и приятно преживяване. Кандидатите могат да очакват една или две срещи с представители на компанията и тест за определяне на нивото на базисните знания и владеене на английски език.

  Снимка: EY Bulgaria

  За много от бъдещите Ви стажанти Вие може да сте първи работодател. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?
  Най-важният съвет е да не се притесняват да опитат, да бъдат себе си, да са активни, мотивирани и да приемат предизвикателствата. Първата работа е много важна, защото дава базата за по-нататъшното развитие. Така че нека избират внимателно именно стажове, които ще допринесат за тяхното професионално самочувствие и лична осъзнатост.

  Какви са плановете на компанията в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Стажантската програма е била старт на кариерата за много хора в компанията, които в момента са на високи и отговорни позиции в EY Bulgaria. Така че един от основните приоритети на компанията винаги е бил да дава възможности за развитие на хората, които имат мотивация, знания и харесват професията. 

  Вижте актуалните позиции за стаж на ЪРНСТ И ЯНГ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg тук

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на ЪРНСТ И ЯНГ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ от рубриката СТАЖ В...

  Стаж в Технополис и Практикер
  Стаж в ТехноЛогика

  Стаж в Софарма Трейдинг
  Стаж в Банка ДСК

  Стаж във финансовия отдел на Paysafe
  Стаж в Progress

  Стаж в Nasekomo
  Стаж в Електрохолд
  Стаж в DataArt България 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 35 минути
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 1 час
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 3 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 5 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 6 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство