петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8147 прочитания

  Александър Буюкли: Инвестициите в технологичния, биотехнологичния и енергийния сектор са предпочитани от българските ни клиенти

  Вижте какво сподели ръководителят на представителството в България на Freedom24 за решението на компанията да разкрие офис тук
  21 юни 2024, 15:54 a+ a- a

  Александър Буюкли, Ръководител на представителството в България на Freedom24. Снимка: Freedom24

  Freedom Holding Corp, листната на борсата NASDAQ международна инвестиционна група, стартира своята глобална платформа за търговия с финансови активи Freedom24 в България. Свързахме се с Александър Буюкли, ръководител на представителството у нас, за да разберем повече за мотивите зад това решение. Ето какво сподели той пред Economy.bg:

  Защо компанията реши да открие представителство в България?
  Решението за откриване на местен представителен офис в София идва като част от стратегията за растеж на Freedom24, фокусирана върху укрепване на присъствието ни на ключови пазари, на които оперираме. Конкретно в България нашата цел е да предоставим на непрекъснато нарастващия брой клиенти прозрачни, стойностни, фокусирани решения, демонстриращи дълбочината на мисията на компанията да направи инвестициите достъпни за по-широк кръг от клиенти на дребно. След официалното стартиране на Freedom24 в целия ЕС през 2021 г. компанията вече отвори 10 представителства през последните две години и планира да отвори поне 3 нови през 2024 г.

  Вие само за българския пазар ли отговаряте, или покривате и други региони?
  Отговарям основно за българския пазар. Ще наблюдавам и операциите на съседния румънски пазар, където Freedom24 също отчита значителен ръст на потребителската си база на фона на нарастващия интерес към инвестициите на фондовия пазар.

  До момента платформата предлагана ли е в България?
  Да, платформата е достъпна в България преди откриването на представителството, от официалното ѝ стартиране през 2021 г. Въпреки това създаването на офиса е продиктувано от нарастващите изисквания на нашата местна потребителска база и има за цел да предостави персонализирана поддръжка и улесняване на по-тясното взаимодействие с българските клиенти.

  Колко души работят в представителството в България? Какви са плановете Ви за увеличаване на екипа тук?
  В момента в представителството в България работи сравнително малък екип от специалисти по обслужване на клиенти и съгласуване. Бъдещите разширения на офисите ще се определят от нуждите на нашите клиенти и стратегическите цели на компанията в региона на Южна Европа.

  Как оценявате инвестиционната активност на българите и какви са очакванията Ви за развитието на компанията на местния пазар?
  Българските инвеститори проявяват нарастващ интерес към разнообразни инвестиционни възможности, обхващащи различни сектори и класове активи. Тази тенденция отразява една съзряваща инвестиционна култура, при която клиентите се стремят да диверсифицират своите портфейли извън традиционните спестявания или инвестиции в недвижими имоти. Конкретно с нашата платформа, ние наблюдаваме предпочитанията на клиентите за акции и ETF в технологичния, биотехнологичния и енергийния сектор, което показва желание за участие в по-сложни и потенциално по-високодоходни инвестиции. Например изборът на активи на нашата платформа от български клиенти като CleanSpark Inc. (CLSK), Axsome Therapeutics Inc. (AXSM) и Madrigal Pharmaceuticals Inc. (MDGL) подчертава ясен фокус върху високоразвиващи се и иновативни сектори. Това предполага, че българските инвеститори са далновидни и се стремят да се възползват от нововъзникващите тенденции и технологичния напредък. Освен това нарастващият брой клиенти на Freedom24 в България означава преминаване към дигитални инвестиционни решения, за които ние с удоволствие се грижим. Предвид положителния прием и нарастващата инвестиционна активност, Freedom24 е в добра позиция да разшири своята клиентска база в България и откриването на представителство в България е стратегически ход, който ще улесни по-доброто обслужване на клиентите и ще подобри способността на компанията да отговори на специфичните нужди и предпочитанията на българските инвеститори.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 2 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 4 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 6 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 7 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство