събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13967 прочитания

    2013 ще бъде успешна за бизнеса, ако...?

    Вижте какво споделят изпълнителните директори на VIVACOM, „Публисис МАРК Груп”, „Балкан Стар“, XS Software, „Майкрософт България”, ИКЕА София, „Цептер България” и SAP Labs България
    10 януари 2013, 14:57 a+ a- a

    Какво очаква бизнесът в България, за да се справи успешно с непрекъснатите предизвикателства и несигурна икономическа обстановка? Решихме да се обърнем към изпълнителните директори на водещи компании от различни индустрии и да ги попитаме какво според тях е необходимо да се случи през настоящата година, за да отчетат в края на 2013, че тя е била успешна за техния бизнес.

    Вижте какво споделиха те пред Economy.bg:

    Бернар Москени,
    Главен изпълнителен директор
    VIVACOM

    2013 би била успешна, ако икономиката продължава да расте, конкуренцията играе по правилата, клиентите искат още, а служителите ни продължават да влагат сърце в работата си.



    Николай Неделчев
    Изпълнителен директор
    „Публисис МАРК Груп”

    Тази година би била по-успешна за нас, ако стоим, здраво стъпили на земята, бъдем смели както досега, гледаме напред и нагоре и даваме най-доброто от себе си. И не забравяме да се забавляваме, докато работим.



    Манфред Мулц
    Управител
    „Балкан Стар“

    Очакваме 2013 да бъде отново една успешна година. Това, което би ни подпомогнало, е значителен икономически ръст в Европа, защото България не е отделен остров, а е значително зависима от европейското си обкръжение. Освен това в България имаме нужда от официална държавна статистика за регистрацията на моторни превозни средства, която би направила пазарния анализ много по-прозрачен. И в допълнение – много положително би се отразила една единна регулация на ДДС.  Хубаво би било да има и законодателство, което да създава преимуществени предимства за екологичните автомобили, дистрибутирани от „Балкан Стар”. Ако фирмите и частните лица гласуват по-голямо доверие на икономиката и политиката на страната, ще сме в състояние да предложим най-доброто решение за всяка транспортна задача.

    Христо Тенчев
    Изпълнителен директор
    XS Software

    2013 трябва да бъде по-успешна от 2012, защото освен новите версии на водещите ни игри - ни предстои да пуснем игра, върху която хвърлихме много труд последните две години и тя за втори път ще бъде нещо уникално за България пазар и пионерско в световен мащаб. Играта се казва Andromeda5.com, представлява 3D виртуален свят развиващ се в космоса и ще може да се играе през обикновен браузър или да се изтегли безплатно и да се играе под Windows & Mac, както и на мобилни устройства.

    Георги Ранделов
    Изпълнителен директор
    „Майкрософт България”

    Следващата година би била по-успешна, ако бизнесът има възможност да отбележи ръст, страната ни запази финансовата си стабилност и се направят инвестиции и в други сегменти на икономиката освен инфраструктура. В допълнение смятам, че трябва да се ускори усвояването на средствата по оперативните програми и да се увеличат инвестициите в образователната система в България.

     

    Тео Муратидис
    Управител
    ИКЕА София

    Можем да направим 2013 по-добра от 2012 по много начини. Ние сме в началото на това „пътуване”, така че основната ни цел е да запознаем възможно най-много хора с концепцията на ИКЕА. Ако успеем да посрещнем още повече посетители в магазина, това ще е важна стъпка към бъдещия ни успех.


    Полина Ал-Битар
    Генерален мениджър
    „Цептер България”

    Следващата година би била по-успешна, ако успеем да финализираме всички проекти, които сме започнали тази година;  ако успеем да поддържаме разходите си на нивото от 2012, а в същото време повишим приходите си от продажба на ключови продукти; ако успеем да привлечем в  редиците си нови търговски консултанти; ако успеем да достигнем до нови клиенти, ззащото текущите ни клиенти имат средно по 18 продукта на Цептер.

     

    Пламен Тилев
    Изпълнителен директор
    SAP Labs България

    SAP Labs България е производствена фирма, която не е директно свързана с реализацията на своята продукция на местния пазар. Като световен лидер в областта на бизнес софтуера основните пазари на фирмата са там, където са и най-развитите и бързоразвиващите се икономики.
    Имайки предвид местните икономически условия, които съвсем не са неблагоприятни за развитието на информационните технологии у нас, се надяваме на положителни промени по отношение на стимулираща правителствена политика за развитието на този сектор.
    SAP Labs България ще продължи да поддържа жив информационния поток с новости в нашите технологии и решения към нашите местни клиенти и партньори чрез Българската група на потребителите на SAP.
    През 2013 се надяваме да продължим усилията си да подпомагаме българското ИТ образование, като продължим успешните си проекти, които стартирахме през 2012 с Техническия университет. За нас ще бъде приоритет и да продължим да надграждаме добрите си практики, свързани с корпоративната ни социална отговорност.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години