понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7549 прочитания

    Кои са най-търсените стоки, купувани на кредит през 2012?

    Вижте класацията „Топ 10 на изплащане 2012”, изготвена от БНП „Париба Лични финанси”
    22 януари 2013, 17:43 a+ a- a

    Телевизор, лаптоп и пералня са най-търсените стоки у нас, закупувани с потребителски кредит, сочи проучване на БНП „Париба Лични финанси”. В челната десетка на класацията „Топ 10 на изплащане 2012” на финансовата организация за първи път място намери и таблетът.

    По думите на Ралица Захариева, маркетинг мениджър в компанията, мобилните устройства навлизат много широко в домовете на българина. „За първи път през тази година имаме таблет, който влезе на девета позиция в класацията. Буквално до входа на класацията са и смартфоните, които са съвсем близо, за да влязат в Топ 10”, коментира тя.

    През 2012 г. таблетите изместиха стационарните компютри, които присъстваха във всички предишни издания на класацията. Цената на най-популярния модел таблет варира между 800 и 850 лв., а предпочитанията на потребителите са за операционна система Android и памет 16 GB. Към момента смартфоните са на 11-то място, но експертите прогнозират, че тези стоки ще бъдат представени в следващото издание на класацията. Най-търсеният смартфон на изплащане през 2012 г. с цена в диапазона от 970-1 020 лв. и отново с операционна система Android.

    Десетте най-търсени стоки, закупени с кредит

    Резултатите от проучването показват и друга интересна тенденция, валидна за цялата класация и тя е, че през 2012 хората са избирали по-евтини стоки в сравнение с 2011.

    Какви тенденции се наблюдават при търсенето на стоки, закупувани с потребителски кредит? Вижте какво сподели Ралица Захариева, мениджър "Маркетинг и Комуникации" в БНП "Париба Лични финанси"

    Класацията „Топ 10 на изплащане” е базирана на молбите за финансиране на над 322 000 стоки през 2012 г.

    Компанията е изготвила и допълнителна класация за стоките на изплащане в интернет. В нея очаквано преобладават ИТ продукти, като смартфоните и таблетите заемат съответно 3-то и 5-то място.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 3 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 3 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 4 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР