неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5749 прочитания

    Facebook-близнаците Уинкълвос създават фонд за инвестиции в Bitcoin

    Братята, които обвиняват Марк Зукърбърг, че им откраднал идеята за Facebook, искат да улеснят търговията с дигиталната валута
    02 юли 2013, 15:19 a+ a- a

    Близнаците Камерън и Тейлър Уинкълвос, известни с конфликта им с Марк Зукърбърг, създават фонд за инвестции в Bitcoin, съобщава BBC.

    Фондът Winklevoss Bitcoin Trust първоначално ще продава акции на инвеститори на стойност 20 милиона долара. Всяка акция ще има оределена Bitcoin стойност, отбелязва Wall Street Journal.

    Акциите са предназначени за инвеститори, които търсят евтин и удобен начин да се сдобият с Bitcoin, се обяснява в концепцията за дейността на фонда, подадена до американските регулаторни власти. Идеята на близнаците е да се улесни търговията с дигиталната валута.

    Братята са големи фенове на Bitcoin. Наскоро те обявиха пред New York Times, че притежават около 1% от виртуалната валута в обръщение на стойност 11 млн. долара.

    Bitcoin е виртуална валута, която се търгува независимо от официалните власти. Стойността й скочи в последните месеци, но все още остава колеблива. В момента единица Bitcoin се търгува под 90 долара.

    Братята Уинкълвос станаха известни, след като заведоха дело срещу Марк Зукърбърг. Те го обвиниха, че е откраднал идеята им за създаването на Facebook, и заведоха съдебно дело. Facebook им изплати компенсация в размер на 20 млн. долара, за да прекратят съдебното дело.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години