четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3417 прочитания

    АЛС и Алианц отличени за развитието на отношенията между България и Бавария

    За шести път Баварското представителство в България отличи предприятия, които участват активно в развитието на икономическите отношения
    26 ноември 2013, 14:26 a+ a- a

    За шести път тази година Баварското представителство в България отличи предприятия, които участват активно в развитието на икономическите отношения между България и Бавария.

    Наградата в категория „Баварско предприятие с дейност в България” спечели Алианц България Холдинг. Тя беше връчена от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Алианц е компания с над 120 годишна история и седалище в Мюнхен, представена в България от 1991 насам. У нас Алианц България Холдинг е активна в областите Общо застраховане, Животозастраховане, Пенсионно осигуряване, Банкиране и Лизинг. Компанията има над 1330 служители в България.

    АЛС България получи приза в категория „Българско предприятие с икономически контакти с Бавария”. Наградата беше връчена от посланика на Германия Матиас Хьопфнер. Предприятието е една от младите фирми-производители в България. Основана през 2011 като дъщерна фирма на южноафриканската компания ALC (Automotive Leather Company), компанията е специализирана в областта на изработката на тапицерии за автомобилни седалки за някои от водещите автомобилни производители на световния пазар. Основен клиент е BMW. Заводът се намира в село Мусачево, община Елин Пелин, и до момента е осигурил работни места за 800 души от региона. Инвестицията в България възлиза на 10 милиона евро с тенденция за значително увеличение благодарение на вече планираното построяване на нови две производствени бази в периода 2014 - 2015.

    Представителството на Бавария в България съществува от 2003. Представител на Бавария е д-р Митко Василев, Главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Представителството предлага съдействие на баварски фирми при стъпване на българския пазар чрез създаване на контакти, консултации и предоставяне на информация. То съветва и български фирми по въпроси, свързани със спецификата на пазара в Бавария.

    В икономическо отношение Бавария е третата по значение федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. През 2012 търговският обмен между България и Бавария достигна 783 млн. евро (около 16 % от търговския обмен между България и Германия). Спрямо 2011. отбелязваме ръст от 136 млн. евро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 15 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 16 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 18 часа
    преди 21 часа