понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7749 прочитания

  България е 14-та в света по атрактивност за аутсорсинг на бизнес процеси

  В Европа страната ни заема трето място, сочи проучване на консултантската компания Cushman&Wakefield
  23 октомври 2014, 11:13 a+ a- a

  България заема 14-то място в света като предпочитана локация за аутсорсинг на бизнес процеси. Това сочи проучването BPO Location Index на международната консултанска компания Cushman&Wakefield.

  Проучването обхваща 33 страни от цял свят, които според компанията са привлекли най-много преки чуждестранни инвестиции в сектора през последните пет години до третото тримесечие на 2013. Отчита се и броят на създадените работни места в аутсорсинг индустрията.

  Подреждането на страните е според условията за бизнес, рисковете и разходите. На първо място в света е северната ни съседка Румъния. Преди България в Европа е още Чехия (13-та позиция).

  България се представя най-слабо по отношение на рисковете за бизнес (26-то място). По отношение на разходите страната ни заема 18-та позиция.

  „Аутсорсингът на бизнес процеси и тенденцията за изнасяне на производства на близки пазари ще донесе ползи за Централна и Източна Европа (ЦИЕ)”, коментира Питър Виктор, старши управляващ директор на Cushman & Wakefield за Европа, Близкия Изток и Африка и ръководител на звеното за международни корпоративни клиенти.

  „Пазарите в ЦИЕ ще наблюдават ръст в търсенето на бизнес имоти, но все още има относително големи обеми, които трябва да бъдат усвоени”, добави той.

  България е в благоприятна позиция да улови част от търсенето на нови местоположения за изнесени центрове за услуги или производства, считат от консултантската компания.

  Делът на ИТ и аутсорсинг секторите в усвоените (наети и придобити от крайните им ползватели) офис площи в София нараства от 40% през 2012 на 52% през първите девет месеца на 2014, показва последното проучване на Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева