вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    23343 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за октомври 2016 на „Хеликон“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    07 ноември 2016, 11:40 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Хеликон” за месец октомври 2016:  

    ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  

     

    1. „Три ябълки паднаха“ от небето от Нарине Абгарян, „Лабиринт“, 13,90 лв.

    Ако сте останали без светлина, тази книга е за вас.

    В нея са вложени толкова много дух и душа, че ще ви стане топло и леко, сякаш отново сте в лоното на щастливото детство, в прегръдката на най-любим човек.

    Нарине Абгарян, млада писателка от арменски произход, разказва омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието, което задължително е отредено на всеки от нас, стига да имаме волята да го дочакаме

    2.  „Власт и съпротива“ от Илия Троянов, „Сиела“, 15,90 лв.

    Илия Троянов е написал книгата на своя живот. Във „Власт и съпротива“ той разгръща една широка историческа панорама, която обхваща повече от половин век и показва с изключителна достоверност процесите, които протичат в България както по време на тоталитаризма, така и по време на безкрайния преход към небитието.

    Константин е боец на съпротивата. Още в училище той привлича вниманието на Държавна сигурност и тя не го изпуска от поглед. Методи е офицер, опортюнист, кариерист, типичен представител на държавния апарат. Между тях започва конфликт, който ще продължи над половин век.

    Романът „Власт и съпротива“ е богат на истински истории, които Илия Троянов е събрал както от архивите на Държавна сигурност, така и от интервюта с очевидци, които са преживели ужасите в тюрмите на болшевишката диктатура, следенето на Държавна сигурност и неравната борба между свободния човешки дух и смазващата сила на властта. В книгата със сигурност ще се разпознаят и някои от участниците в българския преход.

    „Власт и съпротива“ беше сред 20-те книги, номинирани за най-добър немскоезичен роман на 2015 г.

    Безмилостен роман, който се осмелява да говори директно и рязко за един режим през гласовете на две радикално различни фигури, от двете страни на Историята. В това двугласие Троянов умело вплита и хладния разказ на автентични архиви на ДС, и истински истории на минали през затворите хора, и дори гласа на самите години (например „1952-а разказва“). . 

    3. „Момичето от влака” от Паула Хоукинс, издателство „Ентусиаст“, 15,00 лв.

    Всеки ден прилича на предишния...

    Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. През това време Рейчъл наблюдава двойка, която закусва на своята тераса. И сякаш вече ги познава. Нарича ги Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила.

    Но един ден всичко се променя...  

    4. „Чудноватият дом“ от Агата Кристи, „Ера“, 11,99 лв.

    Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

    Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

    Три поколения от фамилия Леонидис живеят заедно в голямо извънградско имение. Когато Аристид Леонидис, главата на семейството, е отровен, подозренията падат върху много по-младата му вдовица. Второто убийство обаче озадачава всички. Дали наистина убиецът е член на семейството? Или заплахата идва отвън?

    Чарлз Хауърд се съмнява във всички членове на семейство Леонидис. Той ги познава добре и е убеден, че сред тях няма невинни. 

    5. „Аз преди теб” от Джоджо Мойс, „Хермес”, 14.95 лв.

    Двадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живее със семейството си в малка къща в провинциално английско градче. Младата жена обожава работата си в местното кафене и ексцентричните дрехи. Тя е доволна от спокойния си живот, възнамерява да се омъжи за дългогодишния си приятел Патрик и да му роди куп деца.

    Светът й се преобръща, когато неочаквано загубва работата си. Наред с безпаричието, безработицата я кара да се чувства безполезна. Лу полага неимоверни усилия да си намери нова работа, но няколко седмици във фабрика за обработка на пилета и верига за бързо хранене я довеждат до ръба на отчаянието. Затова, когато й предлагат да стане личен асистент на мъж с увреждания срещу добро заплащане, тя решава да опита.

    Тридесет и три годишният Уил Трейнър граби с пълни шепи от живота. Той обожава работата си, предизвикателствата и пътуванията, които непрекъснато му напомнят колко необятен е светът. Произшествие с мотор го приковава към инвалидна количка и превръща дните му в безрадостно съществуване.

    Две години по-късно Уил няма представа, че Лу ще стане част от живота му и ще го разтърси из основи. И двамата не подозират, че запознанството им ще ги промени завинаги... 

    6. „Затворено ковчеже“ от Софи Хана, „Ера“, 13,99 лв.

    След изключителния успех на „Убийства с инициали”, Софи Хана отново изправя Поаро пред наглед неразрешима загадка.

    „Онова, което възнамерявам да ти кажа, може да прозвучи шокиращо...“

    С тези думи лейди Ателинда Плейфорд, една от най-известните авторки на детски книги, се обръща към адвоката си. Тя организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.

    Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.

    Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…

    Наследниците на Агата Кристи се доверяват на талантливата Софи Хана да вдъхне нов живот на най-известния детектив в света. След безспорния успех на „Убийства с инициали”, английската писателка отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.    

    7. „Дневник от панелните блокове” от Никола Крумов, „Пощенска кутия за приказки”, 10,00 лв.

    „Днeвник oт пaнeлни блoкoвe“ – дeбютнaтa книгa нa eдин oт любимитe aвтopи нa литepaтypния пpoект. Пpeз пocлeднитe двe гoдини Hикoлa Kpyмoв aктивнo yчacтвa и пишe зa кyтиятa. Heгoв e paзкaзът „Бългapcкитe ми квapтиpaнти и дeлaтa им в Aнглия“, кoйтo cтaнa мнoгo пoпyляpeн в интepнeт. Чacт oт нeгo мoжe дa пpoчeтeтe в cъдъpжaниeтo. 

    „Здpaвeйтe. Aз cъм Hикoлa Kpyмoв – нa тpийceт и някoлкo гoдини oт ceвepoзaпaднитe ceлa. Пpиятeлитe ce oбpъщaт към мeн c „Koльo“, a любимaтa c „щe тe yбия“. Ha нaшaтa yлицa в ceлo cъм чeтвъpтият нaй-yмeн чoвeк (aкo бpoим живoтнитe cъм шecти). Mнoгo xopa ca ми кaзвaли, чe външнo пpиличaм нa Джopдж Kлyни, нo бeз лицeтo и тялoтo. Bътpeшнo пpиличaм нa eлeн. Oбичaм дa ce зaбaвлявaм нa мaca c мoитe xopa, a пocлe вкъщи дa ми ce кapaт. Гopдeя ce c тoвa, чe oтдaвнa paзбpax жeнитe (зa cъжaлeниe нe paзбиpaм paзбpaнoтo).

    Иcкaм дa блaгoдapя нa мaйкa cи Kpacимиpa, гoдeницaтa ми Hopa, кoткaтa Ивeлинa, издaтeлкaтa Гepгaнa Typийcкa, Яceн Koзeв, Яни Димитpoв, Mapия Дoбpeвa, Poceн Дyкoв, Eмил Pycaнoв, кaктo и нa дpyгитe пpиятeли. Ha читaтeлитe блaгoдapя oтдeлнo – бeз вac тaзи книгa нямaшe дa я имa. Жeлaя ви пълни бycoвe cъc здpaвe, впeчaтлявaщ ceкc и мнoгo вeceлби.“     

    8. „След теб” от Джоджо Мойс, „Хермес”, 15.95 лв.

    Осемнайсет месеца след смъртта на Уил, Луиза се опитва да построи живота си наново. Да се справи с мъката, безсънието, внезапните изблици на гняв и безкрайния вътрешен диалог с човек, който вече не съществува. Подтиквана от желанията, които Уил пробужда в нея, тя заминава за Париж. Но там се чувства самотна и объркана, намира утеха единствено в спомените. Връща се в Лондон и започва работа в бар на летището. Излитащите и кацащите самолети обаче непрекъснато й напомнят, че хората се движат и живеят, докато тя стои на едно място. И разочарова Уил, пропилявайки времето и възможностите си.

    Луиза претърпява инцидент и се връща в дома на родителите си в Стортфолд, където се чувства обичана и защитена. Въпреки света, който Уил й разкрива, тя отново е на изходна позиция. По настояване на баща си посещава сбирки, които помагат на хората да се освободят от скръбта. Но точно когато си мисли, че е готова да продължи напред, на вратата й се появява непозната, която променя всичко.

    Някога Лу обещава на Уил да живее смело и да приема предизвикателствата. За да изпълни обещанието си сега, тя трябва да се научи да живее и обича без него... 

    9. „Апартаментът“ от Даниел Стийл, „Бард“, 16,99 лв.

    Млади, необвързани, на кръстопът.

    Всяка погрешна стъпка води към неизбежното...

    Животът на четири млади жени се преплита в общия им апартамент в Ню Йорк. Клер – дизайнер на обувки, Аби – начинаеща писателка, Морган – успешен финансов консултант, и Саша – гинеколог. Макар да са много различни, те се превръщат в истинско семейство.

    Докато са заедно, всичко върви чудесно. Но с времето нови връзки, възможности за работа и изненадващи обстоятелства поставят изпитания пред приятелството им. Клер преживява криза в кариерата си, а Аби се увлича по по-възрастен мъж, който съсипва самочувствието й. Морган е щастливо влюбена в собственик на ресторант, който ги снабдява с вкусни ястия; Саша пък се впуска сериозно в лекарската си практика.

    Те осъзнават горчиво-сладката реалност: времето неизбежно ги отдалечава от мястото, където започват мечтите... 

    10. „Мосю Жан в преследване на щастието“ от Томас Монтасер, „Сиела“, 13,90 лв.

    В спокойния и тих Цюрих гражданите живеят своя спокоен и тих живот, без да обръщат внимание на шумните туристи от цял свят. Досущ като своя град е и мосю Жан – скромен, достоен човек, невидим за околните, винаги готов да им услужи. От дълги години мосю Жан работи като консиерж в луксозния Грандхотел „Тур о лак“ – всъщност е прекарал там целия си живот. До деня, в който го пенсионират.

    Изведнъж изгубил своята цел и посока, мосю Жан не знае какво да прави с остатъка от живота си. Но тогава се сеща за малкия бележник, в който с внимание – и винаги дискретно – е записал всички желания и мечти на гости на хотела и на стари служители. У мосю Жан назрява план. Велик план. Той тръгва по следите на щастието, започва да изпълнява желанията на всички. Защото има прекалено много недовършени неща, които очакват хубавия си край… а мосю Жан не обича недовършените неща.

    „Мосю Жан в преследване на щастието“ е топла история с голямо сърце, която разплаква и разсмива, за обичта, за неочакваните обрати, за значението на удобните обувки и най-важното – за смисъла на щастието. С деликатен хумор и обич към малките хора, това е книга в духа на „Човек на име Уве“ на Фредрик Бакман и „Елегантността на таралежа“ на Мюриел Барбери. 

     

     НЕХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 


    1. „Размерът има значение (размерът на талията)“ от Александра Иванова, Millenium, 9,99 лв.

    Teлeвизиoннaтa пpoдyцeнткa Aлeкcaндpa Ивaнoвa ycпявa дa cвaли 42 кг зa 9 мeceцa, дa възвъpнe caмoчyвcтвиeтo cи и дa ce ocвoбoди oт peдицa бoлecти, пpичинeни oт нaднopмeнoтo тeглo. Toзи шeмeтeн peзyлтaт тя пocтигa чpeз cиcтeмaтa нa д-p Oгнян Пeлoв, кoятo e дpacтичнo paзличнa oт вcичкo пoзнaтo. Днec Aлeкcaндpa paзкaзвa кaк ce e ocъщecтвилa oгpoмнaтa пpoмянa пpи нeя и paзкpивa изцялo тънкocтитe и дeтaйлитe в нaчинaниeтo.

    „Aз cвaлиx 18 кг пpeз пъpвитe 3 мeceцa, 12 – пpeз втopитe, дo кpaя нa cлeдвaщитe 90 дни 100-тe ми килoгpaмa ce cтoпиxa дo 58. Toгaвa бяx нa 43 гoдини. Двaнaйceт мeceцa пo-къcнo бeз никaкви пpoблeми зaдъpжaм тoзи peзyлтaт. Ho aкo ти имaш дa cвaлиш 10 или пo-мaлкo килoгpaмa, нe пpoмeняй cиcтeмaтa. Tя paбoти въpxy пpeчиcтвaнeтo нa тялoтo oт тoкcини, зaдвижвa мeтaбoлизмa, peгyлиpa xopмoнaлния бaлaнc и пoвдигa дyxa. He ce изиcквaт глaд, cлoжни диeти и cилнa вoля. Cтaвa cъвceм ecтecтвeнo. Taзи книгa нe e пpocтo зa cвaлянe нe килoгpaми, a зa oздpaвявaнe нa тялoтo и yмa, кoeтo вoди дo oтcлaбвaнe, paзxyбaвявaнe и живвaнe!“

    2. „Изкуството на войната” от Сун Дзъ, „Книгомания”, 5,95 лв.

    Тази книжка, създадена преди повече от 25 века, е малка, но съдържа огромна мъдрост. Тя е не само знаменит военен трактат и наръчник по военно дело, но и безценен учебник как да побеждаваме и да станем господари на съдбата си.

    Нейната поетичност и яснота са пример как дълбоките философски прозрения могат да се обяснят на хората просто и безхитростно. И скъп дар от епоха, която като че ли подценяваме, а от която всъщност би следвало да се учим.  

     

    3.  „Самолечение с Пайда Ладжин” от Хонджи Шао, КИНЕЗИОЛОГИЯ БГ, 20,00 лв.

    През по-голямата част от човешката история медицината не е била професия. Човечеството е оцеляло до днес благодарение на способността си да се самолекува. Хората, привикнали да мислят сложно, гледат на силата на самолечението като на магия, или като нещо прекалено добро, за да е истина.

    Всеки е роден със силата да се самолекува. Тя следва закона на природата. Китайците резюмирали този природен закон, наричайки го Тао (Пътят). Те вярват, че Тао е първоизточникът на всичко във вселената и че той има раз­лични проявления. Силата на самолечението е едно от многобройните му проявления и човешкото тяло е продукт на Бог. Йероглифът има две значения: (да създавам) и (да променям, да пренасям и да трансформи­рам). С други думи, човек е продукт на влияния, случили се преди и след раж­дането му. Според нас, изначалното сътворение е безвъзвратно минало. Обаче можем да играем активна роля в трансформацията, която се случва тук и сега.

    От културна и религиозна гледна точка, ако вярваме, че човек е създаден от Твореца (Бог), то тогава силата за самолечение вътре в нас е като предвари­телно инсталиран софтуер. Самолечението е божествено лечение - защото именно Бог е този, който ни лекува. И всеки може да бъде свой собствен ле­чител, защото всеки от нас носи „бог“ в себе си, т.е. носи божествената сила за самолечение.

    ПайдаЛаджин е прост метод, който активира тази дълбока мощ за самолече­ние. Това е като да караш кола. Хардуерът и софтуерът на колата са на разпо­ложение. Това, което трябва да направим е да използваме ключа, за да стар­тираме двигателя.

    ПайдаЛаджин е много по-прост метод от повечето популярни спортове и уп­ражнения за поддържане на добро здраве, включително йога, джудо, танци, кунг-фу, чи-гун, тай-чи, аеробика, таекуондо, медитация и т.н. ПайдаЛаджин не е медицинска терапия по смисъла на съвременната медицина. Това са простички упражнения за разтягане и шляпане, които всеки може да изпълня­ва. При все това, повечето диагностицирани хронични заболявания, за които съвременната медицина предписва лекарства за цял живот, например диабет, хипертония, рак и др., могат да бъдат излекувани от самия човек с упорито практикуване на ПайдаЛаджин. Такъв ефект на самолечение може да бъде постигнат и при много други пациенти. 

    4. „Икигай – тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ от Ектор Гарсия (Кирай) и Франсеск Миралес,  „Гнездото“, 12,90 лв.

    Най-добре пазената тайна на японското дълголетие се нарича икигай. Значението на тази дума може да се опише по различни начини: „причината, поради която ставаш от леглото всяка сутрин“; „радостта да си винаги зает“; „страстта, която ти носи удовлетворение и радост“... Но всички те водят към едно – причината да живееш!

    Тази книга ще ви отведе в едно малко селище в северната част на японските острови Окинава, наричано "селото на столетниците", и ще ви срещне с едни от най-възрастните хора в света. При това най-щастливите! 

    Тази книга ще разбули тайните на прочутото японско дълголетие, което за нас, хората от Запада, понякога изглежда неразбираемо и недостижимо. И ще ви покаже, че всеки човек може да се радва на дълъг, пълен с оптимизъм и щастие живот. 

    5. „Мерил Стрийп (Винаги тя)” от Майкъл Шулман, „Бард”, 19,99 лв.

    Портрет на една жена, една епоха и една професия: първата изчерпателна биография на Мерил Стрийп – „желязната лейди“ на актьорското изкуство, номинирана за деветнайсет и спечелила три награди „Оскар“.

    През 1975 г. Мерил Стрийп завършва театралната академия в „Йейл“ и търси своето място на нюйоркската театрална сцена. Още през първия си сезон в мегаполиса успява да привлече вниманието с участия в бродуейски пиеси, постановки на фестивала „Шекспир в парка“ и номинация за награда „Тони“.

    С увлекателността на роман „Винаги тя“ проследява пътя на млада жена, която открива любовта, феминизма и изумителния си талант, за да стигне до първите си звездни роли в „Ловецът на елени“, „Манхатън“ и „Крамър срещу Крамър“.   

    6. „Тетрадка за рецепти и спомени“ от Катерина Евро, „Колибри“, 25,00 лв.

    Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка – Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба и не на последно място на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си.

    Три щури и харизматични жени поднасят една „женска пакост“, зачената сред уханната омая на остров Корфу, алхимична смес от лични преживелици, забавни истории, снимки и вкусни рецепти, пъстра, спонтанна и магична като Катето Евро, извор на много смях, настроение, топлота и кулинарно свещенодействие.

    Тази книга ще ви покаже Катето такава, каквато е. Вие ще прецените дали е сготвена добре. 

    7. „България под комунизъм“ от Нася Кралевска, „Рива“, 15,00 лв.

    Нася Кралевска е филолог и журналист. Новата ѝ книга проследява трагичните събития в България след Втората световна война. Тя е автор още на „Без заглавие. Рушители на България“, „Споделено детство“, „Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията“.

    Завършила е немска филология и журналистика в СУ, специализирала е в САЩ, където живее от 1985 г. Там е и преподавател по български език, а нейната „Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията“ се изучава в щатските университети. 

     

    8. Всесилната държава“ от Лудвиг фон Мизес, Издателска къща МаК, 15,00 лв.

    „Всесилната държава“ е един от най-влиятелните трудове на либертарианската социална мисъл. Авторът критикува идеологията на етатизма и социализма, използвайки за пример възхода на нацизма. Мизес подлага на безпощадна критика и икономическия интервенционизъм, централното планиране, социалната държава и опитите да се създаде световно правинелство. Това прави „Всесилната държава“ фундаментално важна за всички, които се интересуват от философия, икономика и политически науки.

    Във „Всесилната държава“ Лудвиг фон Мизес за първи път поставя нацизма, етатизма и национализма в широкия контекст на международните отношения от края на XIX век до световните войни. Анализът се развива на богат исторически фон и завършва с провокативен план за бъдещето.

    Според Мизес нацизмът е ортодоксален социализъм, а корените и на двата трябва да се търсят в етатизма - тоест, в стремежа на държавата да поеме първостепенна роля в икономическите дела. Разполагащият с военна сила етатизъм еволюира в национализъм, твърди Мизес. Рано или късно всеки национализъм става агресивен като германския.

    Германският агресивен национализъм се отличава от този на другите европейски страни с факта, че германският народ смята себе си за най-силния в Европа, поради което се стреми към завоюване на Lebensraum (жизнено пространство). Той е явление, което съществува едва от края на 19 век след създаването на единна – и следователно силна - германска държава.

    „Всесилната държава“ разкрива в пълна степен огромното историческо познание и ненадминатото разбиране на икономическите принципи, които притежава Лудвиг фон Мизес. Книгата е незаменим наръчник за разбирането на европейскaта история от XIX и ХХ век. 

    9. „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще” от Ашли Ванс, „Кръгозор”, 25,00 лв.

    Единствената официална биография на Илън Мъск, написана с неговото специално съдействие.

    Мъск стои начело на един от най-големите подеми в историята на бизнеса. Той е единственият предприемач с достатъчно енергия, сила и въображение, който инвестира цялото си богатство в иновации от друго измерение и революционизира три индустрии едновременно – космическата, автомобилната и енергийната. Мисията на живота му изглежда фантастична, но ако Мъск успее да си купи достатъчно време, той ще предприеме най-голямото пътуване за спасение на човечеството.

    Написана след повече от 50 часа разговори с Мъск и интервюта с около 300 души, книгата проследява пътя от нелекото детство на Илън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес. Авторът Ашли Ванс разказва историите на компаниите на Мъск, които променят света, и живота на човека, който, независимо дали е обичан, или мразен, възхваляван или отричан, създава едно невероятно бъдеще.

    Бестселър на „Ню Йорк Таймс” и една от най-добрите книги на 2015 г. според „Уолстрийт Джърнал” и „Амазон”.

    „Иска ми се да умра с мисълта, че пред човечеството има светло бъдеще. Ако можем да си осигурим чиста енергия и да станем междупланетарна раса с устойчива цивилизация на друга планета – за да се справим с най-лошия сценарий, в който човешкото съзнание е заличено – тогава… мисля, че ще бъде много хубаво“.  - Илън Мъск 

    10. „Докосване” от Оура Лов, „Бард”, 16,99 лв.

    От авторката на бестселъра „Пчелата“

    Катастрофа...

    Любов! Романс... Но с кого? Човек или ангел?

    Забрава... Сън или реалност?

    Коя съм аз? Кой е той? Кои сме ние?

    Какво следва...

    Това е новата приказка, която искам да ти разкажа. Не приемай нищо за истина, ако душата ти не откликва! Просто се забавлявай с историята, сглобена от парченца житейски случки в пъзела, който ти предлагам. Нека всеки вземе от книгата само онова, от което има нужда.

    И не забравяй, ти никога не си сам.

    Всичко, което те заобикаля, е плод на избора, който правиш във всяка житейска ситуация, и е уникално също като теб и пътя, който си избрал да следваш.

    Внимание! Тази книга не е за теб! Тя е за душата ти, която иска да си спомни. Не посягай към нея, ако не си готов! Предупреден си! Изборът е твой... 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 минути
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 1 час
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 2 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 2 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 3 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 20 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties