петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3276 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за октомври 2018 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    05 ноември 2018, 14:48 a+ a- a

    „Живот в скалите” от Мария Лалева е най-продаваното заглавие в България през изминалия месец според класацията на книжарници „Сиела”. Вижте кои други книги влизат в топ 10 за октомври 2018:

    1. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“.

    Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    2. „Дневникът на един Дръндьо № 11: Под пара“ от Джеф Кини, „Дуо Дизайн“, 17,90 лв.

    Грег Хефли е под пара. Майка му смята, че видеоигрите превръщат мозъка му в каша, и настоява да остави джойстика, за да изследва творческата си страна. 

    И сякаш това не е достатъчно плашещо, Денят на Вси светии вече чука на вратата и страхотиите заливат Грег от всички посоки. 

    Когато открива пакет желирани червейчета, на дръндьото му хрумва идея. Ще успее ли да впечатли майка си, като заснеме филм . . . а ще стане ли богат и прочут покрай това? Или напразните усилия да сбъдне плана, само ще задълбочат неприятностите му?

    3. „Нещата, които синът ми трябва да знае за света“ от Фредрик Бакман, „Сиела“, 12,90 лв.

    „Нещата, които синът ми трябва да знае за света“ е личната книга на Бакман към всеки баща, който трябва да порасне заедно със сина си!

    Откровения, истини, забавни и комични ситуации, които ще ви въвлекат в невероятното приключение да бъдеш баща на едно порастващо мъжко създание. Едно от тези откровения може да ви каже много за "ситуацията" на един баща: Белязан до живот.

    „Много бащи си правят татуировки в чест на децата си. Портрети. Егенета. Такива неща. И аз съм го обмислял. Нещо много символично. Нещо, което наистина да обобщава отношенията между двама ни. Точно в момента съм се спрял на мъничка трайбъл татуировка във формата на петно от повърнато мляко на рамото.“

    4. „Органайзерът“ 2.0 от Станислав Койчев - Стан, „Егмонт“, 14,90 лв.

    Стан или както е познат в социалните мрежи inStanT е бил отличен ученик и вярва, че най-важният учебник е животът, а най-ценният урок – да се научиш да бъдеш добър човек.

    Втората част на „Органайзерът“ представлява идеално съчетание между училищен планер, бележник и дневник, чиято цел е да помогне на децата през учебната година с лично изпробвани от Стан съвети за лесно и ефективно справяне с учебния материал.

    Книгата включва и предложения за планиране на времето, различни техники за усвояване на информация и концентрация по време на тестове, справочна информация, конвертори за мерни единици и място за учебната програма на всяко дете, както и полета за лични записки.

    5. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

    6. „Просто Спас“ от Стен Дамянов, „Сиела“, 9,90 лв.

    От три години в мрежата подскача един едновременно симпатичен и сърдит заек – Спас или „Просто Спас.

    Стен Дамянов най-после разказва история в повече от една страница. Комиксът съдържа една „крива“ приказка със Спас, Куме и Бори.

    Бандата щури рисувани герои се отправят на едно още по-щуро приключение.

    Бори е абсолютно сигурен, че има на своя страна всичкия късмет на света. А това определено кара Спас да изтрещи. А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще бъде на косъм.

    7. „Аутопсия на една любов” от Виктор Пасков, „Сиела“, 17,90 лв.

    „А колкото до любовта... трябва да приемеш, че тя преди всичко е болка. Дълга, дълбока, постоянна болка, която се понася с безкрайно смирение и търпение. Много повече страдание, отколкото удовлетворение.”

    „Когато през 2005 г. за пръв път се появи „Аутопсия на една любов“, още не се знаеше, че това ще е последният роман на Виктор Пасков. Но пък веднага стана ясно, че без скандал няма да мине. Едни бяха обидени, какво ти обидени, направо омърсени от телесните сокове, които се изливаха върху тях от почти всяка страница. Други възвеличаваха смелостта и страстта на автора. Трети задълбаха в структурните неравности. Четвърти чакаха да им кажат какво да кажат за тази книга. А то не е чак толкова сложно: сексът е музика, музиката е секс. Човешкото тяло е инструмент, който в правилните ръце може да изпълни съвършената мелодия. С уточнението, че при Пасков мелодиите са повече от една, а тялото е с повече дупки дори от окарината.„Аутопсия на една любов“ може да ви възмути или възхити. Все тая. Важно е само да не забравяте, че и най-оспорваният текст на Виктор Пасков е в пъти по-добър от другата книга на нощното ви шкафче.” - Димитър Стоянович

    8. „Христо Стоичков - Историята“ от Христо Стоичков и Владимир Памуков, „Софт Прес“, 24,99 лв.

    Единствената официална биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков.

    Христо Стоичков разказва за великото футболно лято в САЩ, когато българският национален отбор по футбол стана четвърти в света:

    ...На 26 юни 1994 година в Чикаго, на стадион „Солджър Фийлд“ пред 63 хиляди зрители, ние, футболните „лъвове“ на България, отвоювахме победа за историята. Всички, които рано ни отписаха от голямата игра, останаха с пръст в уста. Как ли са се чувствали? Написаха ни некролог, и то с подигравателна наша снимка на него още след първия мач. А пет дни по-късно погребаният не само възкръсна, но и закрачи победно на световното. Каква ирония само! Вероятно на драскачите им станало в тези дни по-кофти, отколкото и на нас самите, когато именно те ни засипаха с гадости в пресата.

    Вендетата ни беше факт. Първата победа на България на световното, и то каква - 4:0 над Гърция...

    9. „Умни пари“ от Стойне Василев, „Сиела“, 16 лв.

    Независимо на колко години си и какво е сегашното ти положение, ти искаш да постигнеш нещо в живота си. Докато повечето от мечтите са далечни и много трудно постижими, то целите ти са фантазии с крака, които ще те отведат там, където искаш да стигнеш. Те те карат сутрин да се събуждаш с желание, за да ги постигнеш.

    Може да бъдат малки, като да отидеш на пазар през уикенда, но могат и да са големи и значими, като просторен и уютен дом, добро образование за теб и децата ти, достойни старини или почивка на екзотичен остров. 

    Общото между всичко тях е, че те имат някакво финансово измерение и трябва да имаш средства, за да ги осъществиш.

    10. „Живот без алергии? Мисията възможна“ от д-р Василка Юрукова, 18,00 лв.

    В книгата ще намерите:

    Доказателства за връзката между алергиите и хроничните инфекции в тялото.
    Връзката между натрупването на токсини и отключването на алергии.
    Кои емоции водят до алергични заболявания и как да се справим с тях.
    Сравнение на възможностите на традиционната и алтернативната медицина при лечение на алергии.
    Холистичното хомеорезонансно лечение на най-честите алергични заболявания.
    Съвети за самопомощ и детокс при алергии с хомеопатия и Шуслерови соли.
    Как да се справим с хранителните алергии и хранителните непоносимости към глутен и млечни продукти.
    Практически съвети за по-лесно преминаване на безглутенова или безмлечна диетаКак да предпазим нероденото си дете от алергии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 7 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 7 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 7 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 10 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години