петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2239 прочитания

    „Вездесъщият” е българският филм, който ще се бори за „Оскар”

    Столична община подкрепя кампанията по промотирането на филма
    06 ноември 2018, 10:04 a+ a- a

    „Вездесъщият” на режисьора Илиян Джевелеков е българското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм за 2018 г. Филмът беше излъчен от Националния съвет за кино да представлява България в престижната надпревара.

    От началото на ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис ще се проведат кинопрожекции и събития, представящи филма и екипа му на членовете на Академията. Сред акцентите на кампанията е специална прожекция, организирана от престижното професионално издание Deadline Hollywood, която ще бъде последвана от среща на зрителите с режисьора Илиян Джевелеков и изпълнителя на главната роля Велислав Павлов.

    Филмът беше заснет изцяло в София с подкрепата на Столична община чрез Филмовата комисия, създадена през 2015 г. във връзка с титлата, която столицата носи  „София – творчески град на киното”.

    „Вездесъщият” показва знакови за столицата места, а в настоящата кампания София ще бъде популяризирана като град на киното и филмов център, предоставящ конкурентноспособни условия за заснемане на филмови продукции, посочват от пресцентъра на Община София.

    Филмът е по сценарий на Илиян Джевелеков и Матей Константинов. Разказва за писателя и криейтив директор на рекламна агенция „Емил” – в ролята е актьорът Велислав Павлов, който се вманиачава да наблюдава всички около себе си със скрити камери. Постепенно това занимание излиза извън контрол, разкривайки не само интересни и забавни факти от живота на близките му, но и неподозирани тайни и събития. Филмът е реализиран от Мирамар филм в копродукция с Нoва Броудкастинг Груп и с подкрепата на Национален Филмов Център.

    През 2017 г. „Вездесъщият” спечели пет отличия на фестивала „Златна роза” във Варна – Голямата награда на фестивала за най-добър филм, за мъжка и женска роля, Наградата на публиката и Наградата на критиката. По време на 22-ия „София Филм Фест” получи Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и отличието на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

    Oбщо 87 филма от различни държави са претенденти да влязат в краткия списък от 9 филма, който ще бъде обявен през декември. От тях ще бъдат номинирани пет филма в категорията „Най-добър чуждоезичен филм”.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 минути
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 1 час
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate
    преди 18 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 19 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 24 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение