петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4706 прочитания

    Вижте някои от най-новите коледни заглавия на българския пазар

    Зимата и коледният дух са вече тук, а и с тях моментите, в които все по-често посягаме към чаша горещ чай и хубава книга
    22 ноември 2018, 11:50 a+ a- a

    Зимата и коледният дух са вече тук, а и с тях моментите, в които все по-често посягаме към чаша горещ чай и хубава книга.

    Ако се чудите какво да четете, вижте някои от най-новите  коледни заглавия, които излизат в България.

    1. "Класически коледни истории" - Оригиналните текстове на най-прочутите коледни разкази, "ЕРА", 25 лв.

    Когато снежинките навън отброяват оставащите минути до Коледа и ароматът на канелени сладки и какао се носи във въздуха, има ли по-сгряващо сърцето изживяване от едно пътешествие из най-обичаните коледни истории на всички времена...

    Големите имена в литературата карат магията на Коледа да оживява на страниците. Всеки автор поднася с уникалния си стил човешки истории, изпълнени с доброта, топлина и написани толкова увлекателно, че няма как да не останете запленени от незабравимата атмосфера.

    Насладете се на оригиналните текстове на класическите коледни разкази, част от тях излизат за първи път на български език, а останалите са с нов превод, направен специално за това издание. Тази забележителна колекция ще стопли празника ви и ще ви накара да вярвате в чудеса, а усещането ще остане с вас дълго след като сте затворили последната страница.

    2. "Зимата на нашите писма" от Анхелес Доняте, "Хермес", 17,95 лв.

    Вярвате ли, че една верига от писма може да постигне чудеса? Мислите ли, че в забързаното ни технологично ежедневие имаме нужда да спрем и да се замислим за истински ценните неща в живота ни? Търсите ли книга, която да ви изпълни с надежда, да придаде топлина и уют на наближаващите зимни дни и да ви подари няколко предпразнични усмивки? 

    Ако сте се познали поне в един от тези въпроси, ви приканваме да прочетете „Зимата на нашите писма“ от Анхелес Доняте!  В „Зимата на нашите писма“ Анхелес Доняте доказва старата максима, че заедно сме по-силни. Чрез всяка от историите на колоритните герои виждаме как и най-малкото действие в положителна посока може да доведе до големи и важни промени. 

    Книгата не се обявява срещу технологиите, а показва, че не е толкова важно как ще изберем да си комуникираме – с есемеси, имейли или писма, по-ценното е съобщението, което предаваме, и усещането на свързаност, което общуването ни носи. Да бъдеш част от нещо по-голямо, да знаеш, че някъде някой е щастлив благодарение на теб и твоите думи... Какво по-подходящо време да си припомним всичко това от наближаващите коледни празници? 

    3. "Винаги ще има Коледа" от Джени Хейл, "Хермес", 15,95 лв.

    Нов вълшебен коледен роман от авторката на „Коледни пожелания и бисквитени целувки“!

    Коледната украса още е прибрана, градските елхи и площади чакат да бъдат огрени от разноцветни светлини, а магазините подбират коледните песни, с които да ни посрещат през декември, но наближаването на празника вече се усеща. В разгара на този трепет любимата авторка на коледни романи Джени Хейл се завръща с нова книга – „Винаги ще има Коледа“.

    Джени Хейл отново доказва, че умее да претворява празничния дух в прекрасни истории, които бързо намират своето място в сърцата на читателите. Още с първите страници „Винаги ще има Коледа“ ви изкушава да се настаните в любимото си място за четене с чаша горещ шоколад и приятна коледна музика за фон и да се потопите в атмосферата на най-уютния и романтичен сезон! И да се насладите на една приказна история за магията на Коледа, семейната топлота и радостта да се влюбиш през най-романтичния сезон на годината...

    Писателката вече има издадени 11 романа, сред които са любимите на българските читатели „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ и „Обичай ме заради мен“. През 2017 г. първата й книга – „У дома за Коледа“, бе адаптирана в пълнометражен филм.

    6. "Събрани приказки и разкази" от Ханс Кристиан Андерсен, ТОМ №2, "Ентусиаст", 28 лв.

    След като откриха някои от любимите си творби в първия том „Събрани приказки и разкази“ на Ханс Кристиан Андерсен, българските читатели имат възможността да се насладят на още обичани произведения в ТОМ №2, който „Ентусиаст“ публикува в средата на октомври.

    Освен оригиналния превод на приказките от датски език на Петър Милков Петров, книгата съдържа и илюстрациите на Вилхелм Педерсен – първия художник, създал рисунки по произведенията на Андерсен преди повече от 150 години, допълват от издателството. В Дания и до ден днешен тези илюстрации се смятат за неразделна част от Андерсеновите приказки.

    Вторият том включва обичаните творби „Дивите лебеди“, „Цветята на малката Ида“, „Малката русалка“, която е вдъхновението на дизайнера Стоян Атанасов за сътворяването на корицата. Изданието разкрива и една малко позната глава от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен – някои от непревежданите на български език негови приказки. Дори в родината на писателя тези приказки са неизвестни и почти неиздавани. Причините за това са няколко. В активните си творчески години, от около 1835 до 1872, Андерсен пише и сам включва в издаваните от него сборници 156 приказки и разкази. Освен тях обаче той е написал още 16. Някои от тях са открити след смъртта на поета през 1875 г., други са просто недовършени, а трети сам Андерсен е дал за издаване на различни места, а не в собствените си сборници с приказки. Няколко от тези произведения като „Потъналият манастир“, „Тази басня се отнася за теб“ и „Картите с картинки“ излизат за първи път.

    5. "Коледата на Мегре" от Жорж Сименон, "ЕРА", 12.99 лв.

    Тази книга не е сред роматничните, но ще се хареса на почитатителите на криминалните романи. Жорж Сименон е най-продаваният и превеждан френскоезичен автор. Пише 75 романа и 28 разказа за комисар Мегре – неговия най-известен герой. 

    "Коледата на Мегре" е колекция от три криминални разказа, преведени за първи път на български език.  На Коледа Париж е облян в искрящи светлини и празнични декорации. Но под бляскавата повърхност се извършват хитро замислени престъпления. 

    В "Коледата на Мегре" две неочаквани посетителки смущават тихата празнична сутрин в дома на Мегре. Техният сигнал го праща по следите на мистериозен мъж, облечен в червен костюм...

    В коледната нощ редица сигнали на спешния телефон въвличат полицията в сложна игра на котка и мишка в разказа "Седем кръстчета в бележника".

    "Малкият ресторант край площад "Терн" ни отвежда в мрачните потайни кътчета на Париж, където всеки акт на доброта се посреща с недоверие. 

    Още вдъхновяващи и усмихващи моменти, които потапят в духа на Коледа, може да намерите и сред страниците на книгите в този списък.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 60 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове