четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3631 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за ноември 2018 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    03 декември 2018, 16:17 a+ a- a

    Историите на двама от най-великите български футболисти - Димитър Бербатов и Христо Стоичков, оглавяват класацията на най-продаваните заглавия през изминалия месец на книжарници „Сиела”. Вижте кои други книги влизат в топ 10 за ноември 2018:

    1. „Димитър Бербатов - По моя начин” от Димитър Бербатов, „Сиела”, 25 лв.

    Официална автобиография на Димитър Бербатов, играч на ЦСКА, „Байер” (Леверкузен), „Тотнъм”, „Фулъм”, „Монако” и „Манчестър Юнайтед”.

    Голмайстор на националния отбор за всички времена, шампион на Англия през 2009 и 2011 г. и голмайстор на английската Висша лига за сезон 2010/2011. Броят на попаденията му за "Юнайтед" е доказателство за огромните му умения на голмайстор - титуляр в 108 мача, реализирани 56 гола.

    Луксозното издание на „По моя начин” разкрива вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, разказана в близо 500 страници.

    Написана честно и неподправено, автобиографията дава отговори и буди размисли. В нея Димитър е открит, както никога досега и със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и своите отрицатели. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

    2. „Христо Стоичков - Историята” от Христо Стоичков и Владимир Памуков, „Софт Прес”, 24,99 лв.

    Единствената официална биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков.

    Христо Стоичков разказва за великото футболно лято в САЩ, когато българският национален отбор по футбол стана четвърти в света:

    „...На 26 юни 1994 година в Чикаго, на стадион „Солджър Фийлд“ пред 63 хиляди зрители, ние, футболните „лъвове“ на България, отвоювахме победа за историята. Всички, които рано ни отписаха от голямата игра, останаха с пръст в уста. Как ли са се чувствали? Написаха ни некролог, и то с подигравателна наша снимка на него още след първия мач. А пет дни по-късно погребаният не само възкръсна, но и закрачи победно на световното. Каква ирония само! Вероятно на драскачите им станало в тези дни по-кофти, отколкото и на нас самите, когато именно те ни засипаха с гадости в пресата.”

    3. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    4. „Уки уки, Япония” от Юлияна Антонова - Мурата, Together Academy, 14,99 лв.

    След "Моши моши, Япония" в значение на "Мога ли да Ви помогна? Имате ли от нещо нужда?" идва чувството, когато човек подарява внимание и обич, когато дари другия с усмивка, че няма напрежение, страх, обсебеност... той ти се доверява и се "заразява" с твоето усещане. Уки уки е! Приемете с вдъхновение новият интригуващ дневник на авторката с нови вълнуващи истории от Япония.

    Това е книга, която възпитава хуманност и далновидност у читателите, дисциплинираност и добър стил на поведение. Изживейте още веднъж далечна и прекрасна Япония, заедно с Юлияна Антонова-Мурата.

    5. „Органайзерът“ 2.0 от Станислав Койчев - Стан, „Егмонт“, 14,90 лв.

    Стан или както е познат в социалните мрежи inStanT е бил отличен ученик и вярва, че най-важният учебник е животът, а най-ценният урок – да се научиш да бъдеш добър човек.

    Втората част на „Органайзерът“ представлява идеално съчетание между училищен планер, бележник и дневник, чиято цел е да помогне на децата през учебната година с лично изпробвани от Стан съвети за лесно и ефективно справяне с учебния материал.

    Книгата включва и предложения за планиране на времето, различни техники за усвояване на информация и концентрация по време на тестове, справочна информация, конвертори за мерни единици и място за учебната програма на всяко дете, както и полета за лични записки. 

    6. „Ватиканът“ от Жозе Родригеш душ Сантуш, „Хермес“, 17,95 лв.

    Томаш Нороня изследва важни археологически находки в некропола под базиликата „Свети Петър“. Португалският учен обаче трябва да прекъсне работата си, защото самият глава на Католическата църква иска да се срещне с него. Папата му споделя секретна информация: Ватиканът е бил ограбен. Той му възлага задачата да разбере кой е откраднал важни документи, уличаващи висши духовни лица в огромни финансови злоупотреби.С помощта на създадената от папата одиторска комисия Томаш бавно разплита мрежата от скандални измамнически схеми и парични машинации. За негово огромно учудване, те се простират извън границите на Ватикана и недвусмислено сочат към политическия елит. Докато португалецът се опитва да разбере кой от властимащите се бои от разкритията в откраднатите документи, е извършен безпрецедентен акт на покушение. „Ислямска държава“ отвлича папата и заплашва да го обезглави, ако не бъдат изпълнени исканията им. Светът е на ръба на религиозна война с апокалиптични последствия.

    7. „Дневникът на един Дръндьо № 11: Под пара“ от Джеф Кини, „Дуо Дизайн“, 17,90 лв.

    Грег Хефли е под пара. Майка му смята, че видеоигрите превръщат мозъка му в каша, и настоява да остави джойстика, за да изследва творческата си страна. 

    И сякаш това не е достатъчно плашещо, Денят на Вси светии вече чука на вратата и страхотиите заливат Грег от всички посоки. 

    Когато открива пакет желирани червейчета, на дръндьото му хрумва идея. Ще успее ли да впечатли майка си, като заснеме филм . . . а ще стане ли богат и прочут покрай това? Или напразните усилия да сбъдне плана, само ще задълбочат неприятностите му?

    8. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

    9. „Сто години самота“ от Габриел Гарсия Маркес, „Лъчезар Минчев“, 30 лв.

    Новото пълно издание на прочутия роман на Габриел Гарсия Маркес, донесъл му Нобелова награда през 1982 година. „Сто години самота“ не е обикновен роман. Това е роман паметник на рода Буендия, който обхваща 100, 200 или повече години (вие решете колко) от създаването както на него, така и на легендарното селище Макондо, което обитава, до неговия край.

    Не е възможно да се опише това произведение в няколко реда. Книгата е пълна със събития, житейски и обществени случки, страсти и подробности. Героите в нея са много и поведението им е най-разнообразно. Има и много хумор, както и много прочути изречения, които ще останат завинаги в световната литература, заедно с целия роман. В него е и Хосе Аркадио Буендия, който се опитва да направи с дагеротип снимка на Господ, и Ремедиос красивата, която чак мирише на любов, но от личността ѝ Природата е изрязала напълно любовта и секса, и всепомитащата страст между Амаранта Урсула и Аурелиано, и още много неща. Въобще това е книга за нещо много голямо от неговото начало до края му. Романът е много жизнен, но не е жизнерадостен, и е много красив, но не е сладникав. Досега творбата е имала три издания, през 1971, през 1978 и през 1979 година. Сега е проверена изцяло, допълнена е с липсващите пасажи, езикът и граматиката ѝ са осъвременени и е такава, каквото я е написал Гарсия Маркес по неговия неповторим начин.

    10. „Поправителен за родители“ от Мадлен Алгафари, „Алгафари“, 25 лв.

    Нe искaмe дa излeзeм oт Maтpицaтa, зaщoтo щe стaнeм свoбoдни. Щe сe нaлoжи дa пopaснeм, aкo излeзeм, или пo-скopo oбpaтнoтo, щe сe нaлoжи дa излeзeм, aкo пopaснeм. А тaкa нямa дa сe гpижaт зa нaс. Cвoбoдaтa e нaй-гoлямaтa oтгoвopнoст. Тя искa смeлoст и силa. А всъщнoст ниe всички смe бeбeтa с дeфицит нa гpижa. Зaтoвa искaмe дa смe нeсвoбoдни и слaби - зa дa си дoпoлучим гpижaтa. Bмeстo нeя oбaчe пoлучaвaмe мeнтe-гpижa, мeнтe-свoбoдa, мeнтe-живoт. А Maтpицaтa сe гpижи дa пoдмeня истинaтa със зaблуди. Eдинствeнaтa възpaст, в кoятo имaмe шaнс дa вкусим oт истинaтa, e дeтствoтo. Нo нeoсъзнaтитe poдитeли - бивши дeцa, пoлучили мeнтe-гpижa - мoгaт дa дaдaт сaмo мeнтe-poдитeлствo. Бeзбpoй poдитeли в истopиятa сa пpилaгaли нeпpaвилни мeтoди нa възпитaния, бeз дa гo oсъзнaвaт. Нeвepнитe вяpвaния, свъpзaни с oтглeждaнeтo нa дeцa, създaвaт бoлни пoкoлeния, бoлнo чoвeчeствo. Cpeщу тeзи тpaвми paзвивaмe зaщитни мexaнизми, oт кoитo пoслe нe искaмe дa сe oткaжeм, зaщoтo кaк дa сe oткaжeм oт нeщo, кoeтo всe пaк ни e спaсилo живoтa? И тaкa - дo кpaя нa свeтa. И мoжe би нaистинa дo кpaя нa свeтa в буквaлния смисъл. Или... мoжe би всe пaк дo кpaя нa нeoсъзнaтoсттa?

    Тaзи книгa мoжe дa ти пoдскaжe кaк дa пoпpaвиш poдитeлскитe си гpeшки спpямo дeцaтa ти, кaктo и дa стaнeш пo-дoбъp poдитeл нa сaмия сeбe си. Нaдявaм сe тя дa тe дoближи дo кpaя нa paзбoлявaщaтa ни нeoсъзнaтoст, читaтeлю. Зaщoтo сaмo тoзи мoжe дa e щaстлив кpaй или пo-скopo щaстливo нaчaлo нa eдин пo-здpaвoслoвeн, щaстлив и свoбoдeн живoт.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 13 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 13 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 15 часа
    преди 18 часа