четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5486 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за януари 2019

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през първия месец на годината
    04 февруари 2019, 14:15 a+ a- a

    Двама български автори оглавяват класацията на книжарници „Сиела” на най-продаваните заглавия през първия месец на годината. Вижте кои са те и кои други имена влизат в топ 10 за януари 2019:

    1. Топ мистериите на България от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

     Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?
    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.
    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?
    4. Странджа - планина с много лица.  
    5. Съвременните мистерии на България.

    2.  „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.
     
    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.
     
    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.
     
    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“
     
    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“
     
    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    3. Дълга тъмна нощ, от Майкъл Конъли, БАРД, 15,99 лв.

    Детектив Рене Балард отново е нощна смяна. В ранните сутрешни часове заварва непознат да рови в стари досиета. Това е пенсионираният Хари Бош, търсещ бележки за неразрешен случай. Балард не може да му позволи да прегледа документацията, но случаят я изпълва с гняв. Бош разследва бруталното убийство на петнайсетгодишната Дейзи Клейтън. Мистерията увлича Бош и Балард все повече и повече. А в мрака ги очакват още изненади...

    Двама изключителни детективи се събират за пръв път в тази увлекателна история, която се разгръща с бясна скорост. Конъли за пореден път се доказва като майстор на криминалния роман! - "Асошиейтед Прес".

     

    4. „Тайните на Стефи” от Стефани Петкова - Стефи, „Егмонт”, 14,90 лв.

     „Тайните на Стефи“ е дебютната книга на Стефани Петкова. В нея ще откриете по малко от всичко в света на влогърката – бюти и модни трикове, вкусни рецепти и съвети за тийнейджърите, комбинирани с лични истории и спомени.

     „Ако преди 10 години някой от идолите ми беше написал книга, в която споделя зa личните си преживявания и тайни, със сигурност щях да съм от първите читатели. Ако преди 10 години авторитет на моите години говореше за самочувствието, себепознанието и пътя, който е изминал, сигурно щях да си спестя доста драми. Това е моята книга. В нея ти разкривам тайните и сърцето си. За да покажа коя съм.“ - Стефи.

    5. „Жажда” от Захари Карабашлиев, „Сиела”, 14,00 лв.

     Млад мъж се събужда в реанимацията без спомен за тежката катастрофа, от която е оцелял по чудо. Единственото, което може да прави – обездвижен в шини – е да гледа болничния таван и с отегчение да слуша гласа на възрастния пациент на съседното легло. Съдбата трудно би събрала по-противоположни характери – бъбривият оптимизъм на стареца се сблъсква с горчивия скептицизъм на младежа. A това, което започва като банално говорене, колкото да мине времето, постепенно се разгръща в драматична история за физическото оцеляване, за спасителния пояс на любовта и за победата на красотата над мрака.

     Какво чуваме, когато слушаме? Какво виждаме, когато гледаме? Защо понякога животът ни отнема най-скъпото, за да ни даде най-важното?

    „Илюстрациите за тази книга, подобно на героя в нея, се лутаха дълго, изгубени в морето на изобразителното. Започнаха твърде уверено, като конкретни графични рисунки, но тъй като истината никога не е черно-бяла, постепенно изгубваха ясните си очертания, за да се превърнат в свободни, жадни за друг живот акварели.“ - Дамян Дамянов.

    6. „101 отбивки с деца” от Иван Михалев и Елина Цанкова, „Сиела”, 16,90 лв.

    След успеха на поредицата „101 отбивки“ и едноименния блог (www.otbivki.com) пътешествениците Иван Михалев и Елина Цанкова приветстваха с добре дошъл на борда още един приключенец – сина им Александър. Оттогава тримата обикалят страната заедно в търсене на онези красиви дестинации, подходящи за семейни бягства от града и ваканции с деца.

    Къде живее бабата на Червената шапчица? Могат ли фонтаните да танцуват? Какво е фуникуляр? Къде има пешеходни пътеки за мравки? Кое е най-голямото виенско колело в България? Къде може да видите щрауси да тичат на смешен зигзаг като в анимационните филми? В кой музей има двойник на мамута Мани от “Ледена епоха”? Как се стига до “острова на тишинавтите”? Отговорите на тези и още десетки други интересни въпроси ще научите от пътеводителя на семейства “101 отбивки с деца”.

    7. „Тайните на Пакта”, Оз books, 25,00 лв.

    „Пакта“ винаги е бил пълен с мистерии. Четейки тази книга, ще разбулите част от тайните на вашите любими ютубъри Heavenbul, Dido_D, Venata, Shadowhex, ThisIsDean, Aethelthryth, Znaka, Nikicha, Mr_Jackpot, Noobcleaver и Baki.

    Какви са били те преди да станат ‌„Пакта“ и да превърнат хобито си в нещо повече от забавление?

     

     

    8. „Четецът на мисли” от Лиор Сушард, „Колибри”, 15,00 лв.

    Вярвате ли, че е възможно някой да разчете съзнанието ви?

    Лиор Сушард може. Той може да прочете и най-съкровените ви мисли и знае какво ще кажете, още преди да сте го казали – преди дори да знаете, че ще го кажете! Роден през 1981 г. в Тел Авив, Израел, Лиор осъзнава още като дете, че има изключителна ментална сила. Сега е прочут по целия свят като забележителен шоумен и несравним менталист, който изумява публиката навсякъде с необикновения си талант за разчитане на съзнания, за влияние върху мисленето и телекинеза. В „Четецът на мисли” Лиор ни отвежда на невиждано пътешествие сред чудесата на човешкия ум и споделя невероятната си лична история, като същевременно дава ценни съвети, илюстрирани с интерактивни елементи и главоблъсканици. През 2014 г. Лиор Сушард е гост на Шоуто на Слави, където смайва и българските си зрители с уникалната си дарба.

    9. „Димитър Бербатов - По моя начин” от Димитър Бербатов, „Сиела”, 25 лв.

    Официална автобиография на Димитър Бербатов, играч на ЦСКА, „Байер” (Леверкузен), „Тотнъм”, „Фулъм”, „Монако” и „Манчестър Юнайтед”.

    Голмайстор на националния отбор за всички времена, шампион на Англия през 2009 и 2011 г. и голмайстор на английската Висша лига за сезон 2010/2011. Броят на попаденията му за "Юнайтед" е доказателство за огромните му умения на голмайстор - титуляр в 108 мача, реализирани 56 гола.

    Луксозното издание на „По моя начин” разкрива вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, разказана в близо 500 страници.

    Написана честно и неподправено, автобиографията дава отговори и буди размисли. В нея Димитър е открит, както никога досега и със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и своите отрицатели. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

    10. „Клуб 5 сутринта” от Робин Шарма, „Екслибрис”, 15,90 лв.

    Шарма разказва удивителната история на две обикновени човешки същества, които се стремят към повече продуктивност, успех и спокойствие в епохата на дигиталните развлечени. В книгата ще намерите физиологична, емоционална и психологическа обосновка за ранното ставане и защо би помогнало за подобряване качеството на живот.

    Робин Шарма е световно уважаван хуманист и е считан за един от най-добрите консултанти по лидерство и лично оптимизиране.

    Сред клиентите му са прочути милиардери, спортни суперзвезди и много компании от списъка на сп. Fortune. Бестселърите му, достигнали №1 в световните класации, като „Монахът, който продаде своето ферари“, „Наръчник по величие и Лидерът, който нямаше титла“, са преведени на 92 езика, което го прави един от най-четените съвременни писатели.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк