петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2313 прочитания

    111 корпоративни проекти се борят за Наградите за отговорен бизнес 2018

    Тази година в шестте категории на конкурса се включиха 73 компании – рекорд в историята на състезанието
    18 февруари 2019, 13:20 a+ a- a

    Известни са участниците в Годишните награди за отговорен бизнес 2018, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

    111 корпоративни проекта с кауза, осъществени през 2018 г. от рекордните 73 компании от всички сектори, се борят в авторитетния бизнес конкурс за социална отговорност и устойчиво развитие в България. Най-оспорвани и в това 16-о поредно издание на състезанието са категориите „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието“.

    Годишните награди за отговорен бизнес са инициатива на БФБЛ, която цели да насърчи ангажимента на компаниите да инвестират целенасочено, ефективно и дългосрочно в инициативи за социална промяна, както и да ги популяризира сред обществеността с помощта на медиите. Конкурсът отличава добрите практики и съществения принос на частния сектор към опазването на природата, развитието на човешкия капитал, подкрепата за образованието, местните общности и цялото общество. Участниците в конкурса получават заслужено признание за своите успешни кампании в полза на социални каузи, възможност да споделят помежду си идеи и опит в областта на корпоративната отговорност и устойчивост, и шанса да вдъхновят и много други представители на бизнеса да инвестират в решаването на обществени проблеми. 

    Тази година в шестте категории на конкурса се включиха 73 компании – рекорд в историята на състезанието, които номинираха общо 111 проекта. Най-многобройни са кандидатурите за титлата „Инвеститор в обществото” – 29 и „Инвеститор в знанието” – 28 проекта, като в образователната категория се наблюдава ръст на номинациите с 40% в сравнение с предходната година. Общо 18, или близо 30% повече тази година са проектите в  „Инвеститор в околната среда” – категорията, в която финалистите получават и номинация за престижните Европейски бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор в България.

    Традиционно силен в последните години е и интересът към категорията „Маркетинг, свързан с кауза”, привлякла 15 проекта. Тринайсет са кандидатурите за титлата „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, а осем компании се съревновават за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. Резюмета на всички номинации ще намерите тук.

    Победителите се определят от журито на Наградите, което се състои от 16 уважавани професионалисти от бизнеса, правителствения и неправителствения сектор, академичните среди и медиите, а разнообразната им експертиза е гаранция за обективност на оценките. Председател за поредна година е кметът на София Йорданка Фандъкова. 

    Критериите за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание. 

    Една от всички номинации ще получи специалната награда Engage за ангажираност на служителите към отговорен проект на компанията или цялостната й социална политика. Носителят на този приз се определя от Британското посолство в София. 

    Всички победители и класираните на второ и трето място ще станат известни по време на тържествена церемония по награждаването на 26 февруари 2019 г. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 11 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство