сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6618 прочитания

    Един от най-чакваните трилъри на 2019 излезе в България

    "Останалото е мълчание" окупира челните места в класациите още в премиерната ѝ седмица
    27 февруари 2019, 15:48 a+ a- a

    "Останалото е мълчание" – един от най-горещо очакваните трилъри на 2019 година в световен мащаб, излезе в България, съобщават от издателство "ЕРА". Това е дебютният роман на Алекс Майкълидис - филмов сценарист, магистър по английска литература от Университета в Кеймбридж. В кино продукции по негов сценарий участват холивудски звезди като  Ума Търман, Розамунд Пайк и Тим Рот. 

    Книгата излиза на български език броени дни, след като бе издадена в Англия и САЩ, където още в премиерната ѝ седмица окупира челните места в класациите, включително The New York Times Best Sellers.

    Правата за разпространение на "Останалото е мълчание" са продадени на територията на 45 държави, което е своеобразен рекорд, а правата за екранизация на книгата са закупени от продуцентското студио на Брад Пит след оспорван търг с други големи филмови компании.

    "Докато с Ума Търман снимахме филма The Con Is On, тя ме научи на много неща за писането. Каза ми, че всяка една сцена трябва да притежава свой иконичен образ. Не може просто да пресъздава двама души, които си говорят. Тези нейни думи звучаха в главата ми през цялото време, докато пишех "Останалото е мълчание". Всъщност точно тогава героинята ми Алисия Беренсън стана художничка – идеята беше на Ума", споделя Майкълидис.

    Алекс Майкълидис е страстен почитател на Агата Кристи и именно нейните романи са го вдъхновили да напише "Останалото е мълчание".

    "Целта ми беше да напиша книга, която самият аз бих прочел. Иска ми се да го бях направил още преди десет години, защото не очаквах, че ще предизвика такъв огромен успех по целия свят. Това е наистина страхотно. Обичам Агата Кристи и винаги тайничко съм си мечтал да създам роман, който да седи достойно на рафта в библиотеката редом до "Смърт край Нил" и "Пет малки прасенца", които са ми любими", казва още Майкълидис.

    "Останалото е мълчание" разказва за Алисия Беренсън, открита до простреляното тяло на съпруга си. Всички улики сочат, че го е застреляла. А тя потъва в мълчание. Отказва да говори дори когато я признават за виновна и я осъждат. Алисия никога повече не проговаря. 

    Но не винаги мълчанието е пречка да разкриеш истината. Криминалният психотерапевт Тео Фейбър е убеден, че може да въздейства на Алисия и от години очаква това, което наистина се е случило през онази нощ, да излезе наяве. Воден от собствените си подбуди, той се впуска в търсене на истината, която заплашва да го погълне. 

    Сред мълчанието на Алисия изникват мотивите за едно опустошаващо престъпление, в което жертви са не само мъртвите...

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 13 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 14 часа
    преди 14 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 17 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 17 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд