събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5025 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за февруари 2019

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през втория месец на годината
    05 март 2019, 15:51 a+ a- a

    За втори пореден месец  „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов и „Живот в скалите” от Мария Лалева оглавяват класацията на книжарници „Сиела” на най-продаваните заглавия. Вижте кои други книги намират място в топ 10 на веригата книжарници за февруари 2019:

    1. „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

    Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?
    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.
    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?
    4. Странджа - планина с много лица.
    5. Съвременните мистерии на България.

    2. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    3. „Мигове любов“ от Катана Комикс, „Сиела“, 14,90 лв.

    Любов!

    Че какво по-важно?!

    Катана и Джон са обикновената и безкрайно симпатична двойка, която се осмели да разкрие пред света чрез своите рисунки най-забавните, смешните, трагикомичните и стоплящи сърцето моменти от връзката си. Тези мигове, които събират двама души завинаги заедно.

    Днес милиони влюбени по цял свят откриват своите малки моменти любов в техните комикси. Открийте ги и вие и споделяйте тази най-сладка и искрена емоция – да обичаш и да бъдеш обичан.

    Това не е комикс за Свети Валентин. Това е едно обяснение в любов за всеки ден, което няма да е чуждо на нито една двойка.

    В комиксите на Катана и Джон ще откриете всички онези малки моменти любов, които често остават необясними или твърде лигави за околните. От хапането като израз на привързаност, през изяждането на храната на другия до дребните жестове, които правят връзката именно нея - връзката. Невероятно забавни и искрени, тези "Мигове любов" си заслужават да им хвърлите едно око. А и все пак, комиксите им имат почти 2 000 000 последователи в Instagram.

    4. „5 изречения“ от Иван Тотев, Димитър С. Стефанов, „Мусагена“, 13,80 лв.

    Може ли с 5 изречения да разкажеш живота?

    Може ли с 5 изречения да изразиш любовта?

    Можеш ли с 5 изречения да нарисуваш облаците и да опишеш усмивката на дете?

    Колко е хубаво с малко думи да кажеш много!

    „5 изречения“ е дебютната книга на Димитър Стефанов и Иван Тотев. Те пишат кратко, защото умеят да кажат най-важното. 

    В 5 изречения разказват истории – истински, живи, понякога тъжни, понякога весели, все истории за живота и любовта. 

    Под името „5 изречения“, публикуват разказите си в социалните мрежи. 

    Всичко започва като хоби. Сега ги следват хиляди.

    „Допада ни изкуството да кажеш много неща с малко думи“ – казват Димитър и Иван.

    5. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

    6. „Победа на ума над медицината“ от д-р Лиса Ранкин, „Гнездото“, 17,95 лв.

    Защо се разболяваме? Защото имаме лоши гени, защото пушим и си похапваме нездравословни храни, или пък просто имаме лош късмет. И как оздравяваме? Като отидем на лекар, получим скъпоценна рецепта с лекарства и коригираме нездравословните си навици. Само че това е половината от истината. Другата половина – може би по-важната! – е в нашето собствено тяло и ум. В човешкото тяло е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, до която ние все още едва се докосваме.

    Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Самите ние поклащаме скептично глава и прехвърляме отговорността за собственото си здраве, както и цялата власт над него, на някой друг. Като дипломиран лекар д-р Лиса Ранкин години наред вярва в догматичните принципи на съвременната медицина. Но като истински лечител по призвание, тя се бунтува срещу безсилието на медицината и срещу цялата здравна система, която лекува на конвейер. 

    „Победа на ума над медицината“ е една книга, която ще ви вдъхне надежда. И ще ви помогне да се докоснете до огромната мъдрост, скрита във вашето тяло. 

    Всички свои проучвания и доказателства, редица невероятни случаи на самоизлекуване, както и историята на собственото си изцеление, Лиса Ранкин описва в книгата. А в последния раздел представя своя радикално нов метод за самолечение, базиран на научните ѝ открития.

    7. „Последен ход“ от Дейвид Балдачи, „Обсидиан“, 20 лв.

    Уил Роби и Джесика Рийл са сред най-опитните убийци на света. Към тях се обръща правителството на САЩ, когато терористи кроят планове да сеят насилие и разруха в страната. И когато тези терористи трябва да бъдат дискретно елиминирани. При всяка тяхна мисия винаги им е помагал един човек, техният шеф с кодово име Синия. Сега Синия е изчезнал безследно. Заминал е за родното си място в Колорадо, но от него няма и следа. ЦРУ се опасява от най-лошото.

    Роби и Рийл са изпратени да го издирват и се озовават в градчето Гранд, което крие купища проблеми. Западналата икономика и символичното полицейско присъствие са го превърнали в магнит за престъпници, наркопласьори и паравоенни групировки. Гранд обаче крие далеч по-зловеща заплаха, която може да разтърси Америка из основи. Роби и Рийл се изправят срещу противник, който разполага с много по-сериозни ресурси и предимства. Те ще извадят голям късмет, ако се измъкнат живи… със или без Синия.

    8. Riverdale - Предишният ден от Микол Остоу, Егмонт, 12,90 лв.

    Създадена на основата на суперуспешния сериал „Ривърдейл“, тази предистория разкрива какъв е бил животът на членовете на бандата, преди да се запознаем с тях в първи сезон.

    Защо има трудности в отношенията на Каната и Арчи? Как ли е изглеждал животът на Вероника в Ню Йорк? И колко дълго всъщност Бети е била влюбена в Арчи?

    Любимите ти герои разказват историята по своя начин.

     

     

    9. „Убийството на невъзможнотон“ от Райнхолд Меснер, „Книгомания“, 24 лв. 

    Книгата е посветена на големия български алпинист Боян Петров. Райнхолд Меснер пише авторска бележка специално за българското издание.

    В тази книга най-добрите катерачи в света изразяват гледища върху традиционното и свободното катерене, сред които е и българският алпинист Боян Петров, и не спират да разказват за изкуството на изкачването на най-трудните планини и скални стени петдесет години след статията на Райнхолд Меснер.

    „Много книги съм написал през живота си, но тази има специално предназначение. Тя ме върна към моята младост, към времето, когато публикувах статията Убийството на невъзможното. Същевременно ми предложи и подарък: да споделя мислите си и да разисквам върху тях с днешна дата заедно с много големи катерачи. Важни гласове, които дават нова трибуна на дискусията. А тя ще е вечно жива, докато има мъже и жени, търсещи да открият себе си чрез алпинизма и приключението.

    За съжаление сред тези гласове вече го няма Боян Петров – алпинист, когото се научих да ценя, благодарение на Сандро Филипини, който го познаваше добре и ми разказваше за неговите изкачвания. Особено бях впечатлен от тройния му успех през 2014 г. – на Канчендзьонга, Броуд Пик и К2, (последните два изкачени един след друг в рамките на осем дни). Огромно постижение дори само от физическа гледна точка. По този повод Симоне Моро и аз решихме да му изкажем поздравленията си от разстояние с видеоматериал. 

    Сандро ми каза, че статията на Боян Петров за нашата книга е била последното нещо, което е направил в София преди тръгването си за фаталната експедиция. Боян му я продиктувал в навечерието на полета, с който заминал за Шиша Пангма. Много жалко, че един от най-силните хималаисти през последните години остана на китайския осемхилядник завинаги.“ - Райнхолд Меснер.

    10. „Тайните на Стефи“ от Стефани Петкова - Стефи, „Егмонт“, 14,90 лв.

    „Тайните на Стефи“ е дебютната книга на Стефани Петкова. В нея ще откриете по малко от всичко в света на влогърката – бюти и модни трикове, вкусни рецепти и съвети за тийнейджърите, комбинирани с лични истории и спомени.

    „Ако преди 10 години някой от идолите ми беше написал книга, в която споделя зa личните си преживявания и тайни, със сигурност щях да съм от първите читатели. Ако преди 10 години авторитет на моите години говореше за самочувствието, себепознанието и пътя, който е изминал, сигурно щях да си спестя доста драми. Това е моята книга. В нея ти разкривам тайните и сърцето си. За да покажа коя съм.“ - Стефи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години