сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4624 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за март 2019

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през третия месец на годината
    03 април 2019, 10:34 a+ a- a

    За трети пореден месец  „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов и „Живот в скалите” от Мария Лалева оглавяват класацията на книжарници „Сиела” на най-продаваните заглавия. Вижте кои други книги намират място в топ 10 на веригата книжарници за февруари 2019:

    1. „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

    Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?
    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.
    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?
    4. Странджа - планина с много лица. 
    5. Съвременните мистерии на България.

    2. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    3. „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова, „Жанет 45“, 17 лв.

    Здравка Евтимова е българска писателка и преводачка, родена в Перник през 1959 г. Разказът „Кръв от къртица“ е включен в учебниците за обучение по английски език за гимназиите в Дания и в учебник по литература за осми клас в прогимназиите в САЩ.

    „Със сборника си разкази „Кръв от къртица“ Здравка Евтимова доказва, че е в състояние да прави панорамни художествени изображения на действителността, но заедно с това и лаконични и точни анализи. Тя ни поднася творби, които внушават усещане за цялостност на човешкия характер или за същността на дадено обществено явление. Тя умее да заинтригува не само българските читатели, тъй като темите, които разработва в творчеството си, нямат тяснорегионален характер, а поставят на дневен ред сложни общочовешки проблеми. В същото време „вечните теми“ в литературата са обгърнати с българска атмосфера и колорит.“ - Стефан Влахов-Мицов.

    4. Задругата от Добри Божилов, Лексикон, 19,95 лв.

    Йезуити, тамплиери, масони, Опус Деи, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не е чул.

    Лишени от пълното познание, коренящо се в древността на Изтока, и пренесено в Европа от конните народи, западните общества никога не са успели да създадат организация, която да постигне конкретни цели и да функционира с векове.

    Но някои други са успели…

    От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Това е книга за победата, там където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане. А като я прочетете... Ще я прочетете пак.

    5. „Ключът от Джеймс Ролинс, „Бард, 17,99 лв.

    Командир Грей Пиърс се прибира на Бъдни вечер и открива, че домът му е разграбен. Бременната му любима е изчезнала, а съпругата на приятеля му, Кат, лежи в безсъзнание на пода в кухнята. Грей няма никаква следа, по която да тръгне, и единствената му надежда за някаква информация е Кат. Но тя е в кома и не може да говори – докато блестящ невролог не предлага радикален подход, с който да „отключи“ ума й за достатъчно дълго време, за да ѝ зададат няколко въпроса.

    Наученото от Кат дава началото на трескаво търсене на отговори, свързани със загадки от епохата на Испанската инквизиция и с една от най-зловещите и кървави книги в човешката история – средновековен текст, известен като MalleusMaleficarum, „Чук за вещици“. Нещо, скрито в миналото, ще разкрие плашеща истина за настоящето и бъдещето на прага на унищожението и ще накара агентите на „Сигма“ да се изправят пред върховния въпрос – какво означава да имаш душа?

    6. „Измамата „Сан Стефано” от Иво Инджев, „Сиела”, 16 лв.

    Новата книга на Иво Инджев „Измамата „Сан Стефано” разглежда детайлно фактите и заблудите около предварителния мирен договор между Русия и Османската империя.

    Дългогодишният водещ на телевизионното предаване „В десетката“ се позовава на редица български и чужди източници – руския военен кореспондент Евгений Утин, имперския хроникьор Газенкампф, статии на Николай Игнатиев и Иван Аксаков.

    Каква е ролята на руснаците в Руско-турската освободителна война и най-вече на граф Николай Игнатиев, и какъв е характерът на това временно споразумение?

    Иво Инджев разбива митове и заема категорична позиция. Посочва онези аспекти от руската външна политика, които оставят следа в българската и руската история.

    7. „Победа на ума над медицината“ от д-р Лиса Ранкин, „Гнездото“, 17,95 лв.

    Защо се разболяваме? Защото имаме лоши гени, защото пушим и си похапваме нездравословни храни, или пък просто имаме лош късмет. И как оздравяваме? Като отидем на лекар, получим скъпоценна рецепта с лекарства и коригираме нездравословните си навици. Само че това е половината от истината. Другата половина – може би по-важната! – е в нашето собствено тяло и ум. В човешкото тяло е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, до която ние все още едва се докосваме.

    Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Самите ние поклащаме скептично глава и прехвърляме отговорността за собственото си здраве, както и цялата власт над него, на някой друг. Като дипломиран лекар д-р Лиса Ранкин години наред вярва в догматичните принципи на съвременната медицина. Но като истински лечител по призвание, тя се бунтува срещу безсилието на медицината и срещу цялата здравна система, която лекува на конвейер. 

    „Победа на ума над медицината“ е една книга, която ще ви вдъхне надежда. И ще ви помогне да се докоснете до огромната мъдрост, скрита във вашето тяло. 

    Всички свои проучвания и доказателства, редица невероятни случаи на самоизлекуване, както и историята на собственото си изцеление, Лиса Ранкин описва в книгата. А в последния раздел представя своя радикално нов метод за самолечение, базиран на научните ѝ открития.

    8. „Сливовиц от Катерина Хапсали, „Колибри“, 15 лв.

    Млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза. По пътя към спасението тя преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки. И през пречистващо приятелство, което преодолява географските разстояния и свързва два човешки свята в духовно родство. Една книга за откриването на Дом, но не като място в пространството, а като място в сърцето.

    „Ако четете тези думи, има два варианта: или да отворите романа и да се потопите в него, или вече сте го направили, затворили сте книгата, но искате тя някак да продължи в текстовете на корицата. И в двата случая ви завиждам. В първия – защото ви предстои да прочетете една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, а в другия – че вече сте съпреживели тази еманация на приятелството и любовта. „Сливовиц" е глътка леден огън, който се влива в ума, сърцето и вените на всеки, който разгърне страниците и душата си за едно литературно пиршество.“ - Светлозар Желев.

    9. „Смъртоносно бяло“, Робърт Галбрейт, „Колибри“, 24 лв.

    „Смъртоносно бяло“ е четвъртият роман от поредицата за разследванията на Корморан Страйк и Робин Елакот на Дж. К. Роулинг, написан под псевдонима Робърт Галбрейт.

     Този път съдружниците в детективската агенция са изправени пред сложен случай, който ги ангажира едновременно професионално и морално. От една страна ги е наел министър от правителството, жертва на изнудване. В услуга на своя престижен клиент те прилагат целия си арсенал от умения, включително приемане на различни самоличности от Робин. В същото време към Страйк се обръща душевно неуравновесен младеж, който твърди, че преди години е станал свидетел на убийството на дете в имението на въпросния министър. Разрешаването на тази загадка няма да им донесе пари и слава, но те са ѝ също толкова отдадени, тласкани от нравственото желание да дадат на младежадушевен покой. В същото време в личния живот и на двамата детективи се случват драматични събития, които променят съдбата и душевната им нагласа, но не ги отклоняват от тяхната всеотдайност към професията.С по-сложна и интригуваща фабула от всички предишни романи от поредицата, „Смъртоносно бяло“ е една галерия от сложни психологически образи, покриващи цялата социална гама на съвременното британско общество.

    10. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    преди 2 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 20 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 21 часа