петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3058 прочитания

    Близо 1000 вина от 100 изби пристигат в София за Балканския международен фестивал на виното

    Продължават записванията за Балканския международен винен конкурс
    09 май 2019, 11:28 a+ a- a

    Осмото издание на Балкански международен фестивал на виното ще предложи три наситени с емоции дни в началото на юни, в които близо 1000 вина от 100 изби oт Балканите ще бъдат дегустирани от софиянци и гости на града от цял свят, съобщават организаторите. Шатрите на събитието ще бъдат разположени на откритото пространство пред Националния дворец на културата (НДК) между 7 и 9 юни 2019 г. 

    Записването за конкурса, който ще избере най-добрите вина от целия балкански регион, продължава. Той ще се проведе в периода 5-7 юни, а отличията ще бъдат присъдени от международно жури, в чийто състав влизат четирима носители на званието Master of Wine (MW), най-престижното сред винените експерти. За председател на журито е определен първият MW на Балканите - Константинос Лазаракис.

    Сред участниците в изложението са най-добрите 100 изби от България, Гърция, Румъния, Турция, Хърватска, Словения, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Грузия. Техните вина ще могат да бъдат дегустирани от всеки посетител, закупил билет. А за тези, които не искат да пропуснат шанса да повторят удоволствието и в домашна обстановка или пък желаят да направят уникален подарък на свой близък човек, вината ще се предлагат на преференциални цени.

    На разположение на гостите на фестивала ще бъдат редица ресторанти, които ще предлагат тематична кухня - гръцка, турска, сръбска, тайландска, българска, италианска, френска и други.

    За атмосферата на събитието ще допринесе и подборът на музикални изпълнители. Част от тях са Виво Монтана, Мерудия, Ангел Заберски.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 8 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 8 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 8 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 10 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години