неделя, 18 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4448 прочитания

  Кои са най-желаните работодатели от студентите в България?

  Вижте топ 50 за 2019 според проучването Graduate Survey
  28 май 2019, 10:20 a+ a- a

  Банка ДСК, Coca-Cola HBC Bulgaria и България Ер са компаниите, в който най-много млади хора биха искали да стартират своята кариера според тазгодишното проучване Graduate Survey, проведено от ToTheTop Agency. Над 8 200 студенти от България и чужбина определиха топ 50 на най-желаните работодатели у нас за трета поредна година.

  За първи път челната тройка се оглавява от Банка ДСК, която се придвижи от 4-то място през 2017 г., 3-то през 2018 г., до върха на класацията. 

  В топ 10 са още Софарма, Кока Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън, Луфтханза Техник София, Телъс Интернешънъл, Ай Би Ем България, Ви Ем Уеър България и ИКЕА България.

  Във време, в което темата за задържане на талантите в страната и „завръщане от чужбина“ е особено наболяла, проучването помага на компаниите да разберат какви са предпочитанията и очакванията на днешните студенти. Това са онези фактори, които биха ги привлекли като служители в компанията, с какво ги свързват и защо биха работили за конкретната организация.

  Къде най-талантливите студенти от България и българи в чужбина искат да започнат своята кариера, все още се определя не толкова от заплатата, а от фактори като „силно лидерство на мениджърите“, “ясно структурирана стажантска програма”, “силна визия за бъдещето”, “лидер в сектора си” и “добри перспективи за бъдещо развитие”.

  За поредна година най-големият проблем за студентите е ниското ниво на информираност за “възможностите по позиции, които предлага тази компания”, споделя Ралица Генчева, организатор на проучването.

  Вижте топ 50 работодатели в България за 2019 според студентите:  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  16 август 2019, 14:02
  16 август 2019, 11:48
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  16 август 2019, 10:54
  16 август 2019, 09:45