четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5420 прочитания

    11 вдъхновяващи книги за лятото

    Ето някои от най-новите заглавия на пазара, подходящи за лятната отпуска
    24 юни 2019, 16:20 a+ a- a

    Лятото е в разгара си. Приканва ни да отделим време за себе си, да планираме пътувания, да се наслаждаваме на студени напитки, на горещото слънце и на хубава книга, разбира се. 

    Вижте някои от най-новите заглавия на българския пазар, които вдъхновяват, усмихват, стоплят сърцето, разказват вълнуващи истории и отвеждат до различни романтични дестинации. 

    1.  „Господинът” от Е. Л. Джеймс, „Бард“, 19,99 лв.

    Вълнуващият нов роман от Е Л Джеймс, авторка на феноменалната бестселър трилогия „Петдесет нюанса“, излиза на българския пазар на 1 юли.

    Лондон 2019 г.  Животът на Максим Тревелян е лек. Той е красив аристократ, богат, никога не е работил и рядко спи сам. Всичко това се променя, когато той внезапно наследява семейната титла, богатство и имения - както и всички отговорности. Максим не е подготвен за тази роля. Най-голямото предизвикателство обаче е да се пребори с тайнствена млада жена, наскоро пристигнала в Англия, която притежава единствено опасно и проблемно минало. Въздържана, красива, със забележителен музикален талант, тя е огромно изкушение и у Максим пламва страст, каквато не е изпитвал досега. Коя е Алесия Демачи? Може ли Максим да я защити от злите сили, които я заплашват? Какво ще направи тя, когато научи, че и той крие тайни? От сърцето на Лондон през красивия провинциален Корнуол и суровата, стряскаща красота на Балканите „Господинът“ ви подема като вълна през опасности и страст, които оставят читателя без дъх до последната страница.,

    2. „Лятото на дивите цветя“ от Катрин Тейлър, „Хермес“, 15,95 лв.

    Книгата излиза в България на 25 юни. Това е една история, която рисува обширна панорама от емоции и красиви пейзажи под слънцето на Южна Англия. 

    Зоуи е изправена пред трудното решение дали да се подложи на необходима, но рискова операция.  Тя спонтанно заминава за китното градче на брега на морето, където преди четиринайсет години е преживяла най-щастливите си дни и най-страшния си кошмар. Сега тя най-накрая е готова да се изправи пред тайните, останали скрити през онова лято.  На скалите, станали свидетели на краха на мечтите ѝ, Зоуи отново среща голямата си любов. Но дали времето ще им стигне, за да се помирят с миналото? 

    „Чудесно лятно четиво, изпълнено с вълнение и дълбочина.“ - „Ди Харке ам Зонтаг“.

    3. „Малкият парфюмериен магазин близо до „Шанз-Елизе” от Ребека Рейзин, „Сиела”, 14,90 лв. 

    Авторката на „Малката книжарничка край Сена” и „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” се завръща с нов роман! С „Малкият парфюмериен магазин близо до „Шанз-Елизе”, който е перфектното четиво за лятото, британката Ребека Рейзин ни запознава с нова палитра от топли, сърдечни и позитивни персонажи, които вярват истински в любовта.

    На страниците на „Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе” ни очаква чароматна лятна история за преследване на мечти, (не)очаквано предателство и изненадваща, изпепеляваща любов! В града на любовта Дел ще се изправи пред поредица от предизвикателства, сред които е и особено привлекателният и обвит в тайни собственик на Leclére Parfumerie. Ароматът на любовта не може да бъде уловен, казват всички парфюмеристи. Но Дел знае от баба си, че ако сърцето ѝ изрече „Обичам те” на поне три езика, няма нищо невъзможно!

    4. „В любовта винаги става така“ от Диего Галдино, „Кръгозор“, 16 лв.

    Диего спечели сърцата на българските читатели още с първия си роман „Сутрешно кафе в Рим“, а продължението му „Вечерно кафе в Рим“ го утвърди пред българската публика като майстор на романтични истории. И двата романа потапят читателя в пленителната атмосфера на малките улички на Вечния град и ухаят  нa eдин oт нaй-oмaгьocвaщитe apoмaти нa cвeта – този нa кaфeтo. С новия си роман „В любовта винаги става така“  Галдино отново ни повежда из Рим, за да ни омагьоса с величествените му сгради и монументи и с прекрасните залези и за да съпреживеем с двама влюбени историята на една трудна и красива любов.  

    Жозефин Понти е хубаво момиче с големи зелени очи и завладяваща усмивка. Живее в прекрасен дом край езерото Лугано заедно с баща си, който я обича всеотдайно. За майка си знае само, че е починала при раждането ѝ. Един ден получава обаждане от Рим, от което разбира колко малко знае за семейството си. И тя заминава, за да научи повече за своето минало...

    Жозефин е омагьосана от романтизма на Вечния град, от огромните, величествени сгради и монументи, от прекрасните залези. И трябва да си признае, че е почти неизбежно да се влюби в Рим, както и в един млад мъж, който ѝ разкрива красотата на града и на своето сърце... А какво става с любовта, когато възникнат пречки и всеки трябва да направи своя избор?

    5. „Само спомен“ от Сандра Браун, „Хермес“, 15,95 лв.

    Роско Ланкастър – най-богатият човек в градчето Уинстънвил, е на смъртно легло. Освен тази вест, младата му съпруга Карълайн преживява още един шок. Пристига Ринк – синът на Роско, който преди дванайсет години е напуснал дома си, избягал е от голямата си любов – Карълайн.

    Магията на едно далечно любовно лято е застанала между тях. Двамата трябва да си отговорят на много въпроси за разбития им живот. В дъното на забулената с тайни история се прокрадва, сякаш от ада, зловещата фигура на Роско...

     

     

    6. „Ние, човеците. Как сме прецакали всичко“ от Том Филипс, „Бард“

    Една книга, която ще усмихне лятото ви. Том Филипс ни повежда на едно неповторимо пътешествие през най-смехотворните и катастрофални гафове в човешката история, като се започне с онази първа човекоподобна маймуна, която паднала от дървото, и се стигне до най-колоритните провали на нашето време. 

    За 7000 години, откакто съвременният човек крачи по земята, сме изминали дълъг път. Изкуство, наука, култура, търговия – ние сме безспорните победители в еволюционната хранителна верига. Но нека си го кажем – невинаги сме имали попътен вятър в платната си, а понякога сме съумявали да прецакаме нещата фундаментално по най-забележителния и невероятен начин.

    От Люси, нашият предшественик, който паднал от дърво и умрял, през китайския генерал Жу Шoу, който държал барут в двореца си, до австрийската армия, която нападнала сама себе си в една пиянска нощ... по всичко личи, че човечеството не е поумняло особено с годините. Затова, следващия път, когато се издъните сериозно, тази книга ще ви напомни, че далеч не сте единствените...

    7. „Улови сърцето на Сицилия“ от Джон Кейхи, „ЕРА“, 15,99 лв.

    Джон Кейхи представя през своя поглед бурната история, политиката, вкусната храна и сърдечните хора, с които се среща по време на пътуванията си в Сицилия. Чрез разговори с местни жители и потапяне в сладкия италиански живот, той показва една непозната Сицилия, за която никой не е говорил преди. 

    От Палермо до Алимена, италианският остров крие тайни от миналото и неизречени обещания. Традицията, под формата на оживени фестивали, стари фотографии и весели песни, се отразява в стените на селата, а местните хора разказват за своята култура и произход, докато развеждат Джон по криволичещите тесни улички. Безкрайното му любопитство като пътешественик разкрива мистериите на този италиански рай и изобразява острова не само през очите, но и през сърцето на Сицилия. 

    8. „Човекът, който продаде морето” от Николай Ценков, Colibri, 14 лв.

    Книгата обхваща истории, случили се в различно време и на различно място. Предстои ви странно пътешествие из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин. Ще се огледате във витрините на виенските кафенета и ще помълчите в светата обител в Превели.

    С носталгия ще се върнете в любимия стар Созопол, съхранил нишките на онова вечно време – отминало и настъпващо, действително и измислено, но винаги повтарящо се. А по време на пътуването ще чувате примамливия ритъм на морето - отдавна вече проиграно, печелено и губено, но винаги там, на същото място, оттатък брега, зад скалите. 

     

    9. „Островът“ от Александър Секулов, „Хермес“, 14,95 лв.

    Това лято излезе ново издание на една любима история с аромат на море и лято. По романа е заснет детският сериал „Островът на сините птици“, който върви по БНТ от началото на юни.

    Всяко лято тринайсетгодишният Николас, цар на войната, и опасният инат Алекс, на осем години, прекарват ваканцията си на малък гръцки остров. Там живее техният добър приятел, албанчето Армандо – цар на мира. Неочаквано на острова пристигат техни връстници за международен курс по подводно гмуркане. 

    Между двете групи започва безмилостно съперничество. Истинска битка. Не само кой да владее загадъчната скала в морето, но и за сърцето на една кралица с присмехулни очи. Всяко дете е само срещу всички, а всички – заедно срещу опасната буря.

    Докато момчетата не разберат със сърцата си, че любовта е само едно щастливо корабокрушение, в което се молиш да не те открият. 

    „Вълнуваща и вълшебна... книга за деца, доставяща истинска наслада на читатели от всички възрасти.“ - Теодора Димитрова

    10. „Соленият вкус на вятъра“ от Изабел Брум, „ЕРА“, 15,99 лв. 

    Кристални тюркоазени води, фин бял пясък, смайващи пещери и арки. Закинтос е мечтаната дестинация за вълшебна ваканция...

    Холи пристига на острова, за да продаде къща, която неочаквано е наследила. Но Закинтос крие дълбоки семейни тайни, които тя не може да подмине. С помощта на обаятелния си съсед Ейдън, Холи изследва както приказния остров, така и миналото на майка си.

    С всяко следващо откритие тя започва да лекува собствените си рани. Пред нея се разкрива неочакван път към щастието, но за да сбъдне мечтите си, трябва да събере смелост да направи решителната крачка и да повярва в себе си.

     

    11. „Писма от Париж“ от  Джулиет Блекуел, „Софтпрес“

    С „Писма от Париж“ авторката Джулиет Блекуел ни кани на читателска разходка из живописната френска провинция, над чиито зелени хълмове бдят спиращи дъха семейни замъци, пълни с непрочетени истории. Историята ни среща с Клер – млада жена, преследвана от призраците на миналото си. Тя работи усилено, за да се измъкне от малкия си роден град в Луизиана, където всичко ѝ напомня за инцидента, отнел живота на майка ѝ. Макар да се откъсва от корените си и да постига професионален успех, това не ѝ носи очакваното удовлетворение. Ето защо тя напуска доходоносната си работа в Чикаго и се връща у дома, за да се грижи за болната си баба.

    Баба ѝ я насърчава да замине за Франция и да издири ателието, където е създаден подаръкът от прадядо ѝ – маска на красива неизвестна жена. Под зоркия поглед на намусения и потаен майстор на отливки Арман тя попада на куп писма, които разкриват подробности за живота на незнайната девойка, обезсмъртена чрез изкуството. Докато разнищва мистериите в живота ѝ, Клер се натъква на неподозирани истини за себе си и семейството си и осъзнава, че съдбата ѝ се е преплела с нейната. Историята е още по-вълнуваща поради факта, че маската, намерена от Клер, е реално съществуващ артефакт и е известна като „Непознатата от Сена“ (L'Inconnue de la Seine). 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 6 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 11 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 12 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 12 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам