петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2557 прочитания

    Четири стартъпа ще получат подкрепа от фонда Eleven и Софарма Трейдинг

    Те ще участват в акселератора SOinventure
    27 юни 2019, 14:14 a+ a- a

    Фондът за рисков капитал Eleven и фармацевтичната компания Софарма Трейдинг обявиха четирите компании, които ще получат подкрепа от акселератора SOinventure. Те са Diasyst, Healee, Printivo, Reloyalty.

    В периода между 7 май и 7 юни общо 50 компании от 9 държави са кандидатствали в програмата със своите продукти и услуги в областта на: грижата за здравето за възрастните поколения и  през целия живот с помощта на дигиталните технологии, както и за Аптеката на бъдещето.

    „Програмата SOinventure се прие с голям интерес не само от страна на стартиращите компании, но и от цялата екосистема - технологични и фармацевтични компании, инвеститори, предприемачи и представители на академичния сектор. За нас това е добър знак и потвърждава виждането ни, че секторът на здравеопазването има нужда от силата на технологиите, за да бъде адекватен на времето, в което живеем и да дава реална стойност на хората’’, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures.  

    Diasyst е американска компания с развойна дейност в България, която помага на пациентите в борбата с диабета. Чрез използването на данни за пациента, софтуерното приложение дава възможност за наблюдение и контрол на състоянието му, проследява приемането на медикаменти и осигурява достъп до екип от здравни специалисти за изготвяне на персонален план за лечение. То опосредства по-добрите крайни резултати от лечението, както за потребителите, така и за болниците, тъй като използва и анализира огромен обем от данни.   

    Healee е приложение за телемедицина, което свързва пациентите с най-правилния за тях здравен специалист, като стъпва изцяло на дигиталното клиентско преживяване. Платформата на Healee и Super Doc има база от 1200 лекари и над 200 000 посещения на месец в България.  

    Printivo е стартираща компания, която разработва иновативен 3D принтер, който в комбинация с био мастила произвежда тъкани, необходими за провеждането на медицински тестове, като така успешно заменя съществуващите в момента решения. Въпреки все още ранния стадий на развитие на технологията, тя се определя като такава с голям потенциал за бъдещето на медицината.  

    Reloyalty е компания, която използва технологиите, за да даде нов смисъл на понятието клиентска удовлетвореност, като предлага на потребителите желаните от тях продукти и услуги като награда за тяхната лоялност.   

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 42 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове