вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7842 прочитания

    Българка спечели световна награда за уебдизайн

    Златина Петрова е дизайнер и креативен директор в международната комуникационна агенция Fairhead Creative
    03 юли 2019, 17:37 a+ a- a

    Българката Златина Петрова спечели най-високото отличие за уебдизайн от най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award & Competition. Наградата беше връчена за уебсайта BuiltForImpact.net на официална гала-церемония в Комо, Италия.

    Трофеят се присъжда за изключителния дизайн, технология, креативност и иновация на уеб платформата. Българката получи и номинация за дизайнер на годината. Отличеният сайт беше показан на изложбата „Най-добрите дизайни на годината” и представен в специално печатно издание за конкурса.

    „Вдъхновението ми за дизайна на BuiltForImpact.net дойде от сиамската бойна риба - рядък вид с ярки цветове, които я открояват от останалите риби. Мисията ми като дизайнер е да създавам визии, които отличават. Награденият уебсайт е създаден по метода BuiltForImpact, разработен да подкрепя компании и социални предприемачи, с мисия отвъд приходите, да се откроят в онлайн пространството, да придобият популярност, да увеличат своето влияние сред потребителите и да променят средата около нас към по-добро. Щастлива съм, че имам възможност чрез дизайн да съдействам на подобни компании и предприемачи и да им показвам, че уебсайтът е не просто визитна картичка и функционална платформа, а е една красиво разказана история. За мен е чест да приема тази престижна награда! Тя ми показва, че съм на прав път.” – споделя Златина.

    Дизайнът на BuiltForImpact.net е вдъхновен от социалните мрежи и действията на потребителите в тях. Сайтът позволява на посетителите да скролват и да разглеждат съдържанието, без да ги затрупва с информация. Потребителите избират сами дали да вникнат в детайлите чрез натискането на бутони.

    Златина Петрова е дизайнер и креативен директор в международната комуникационна агенция Fairhead Creative. Притежава магистърска степен по уебдизайн и 10 години опит в сферата на UX и UI дизайна, уеб дизайна и графичния дизайн. Златина е и ментор на стартъп компании за изграждането на дигиталните им продути в различни предприемачески състезания и формати.

    A’ Design Award & Competition са най-големите и най-разпространените в света награди за дизайн. Целта на конкурса е да промотира добрите практики за дизайн в различни области. Наградите се присъждат в общо 110 категории, сред които: архитектурен, индустриален, комуникационен, моден и системен дизайн, както и за произведения на изкуството и литературата. Нивата на отличие са 5: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно. Творбите се оценяват от авторитетно жури от учени, журналисти, дизайнери и предприемачи. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 31 минути
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 г.
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 2 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 5 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 6 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 6 часа
    Откриха една от най-големите детски градини в София
    Продължава строителството на 17 нови детски градини, до края на 2024 се очаква да приключи изграждането на 13 от тях
    преди 7 часа